www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareLegea privind darea in plata a provocat Raiffeisen Bank pierderi de 43 milioane euro

Autor: Bancherul.ro
2016-08-01 11:29

Raiffeisen Bank a constituit in trimestrul doi din acest an provizioane de risc in valoare de 43 milioane de euro din cauza aplicarii legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaĊ£iilor asumate prin credite.


Informatia a fost dezvaluita in aceasta dimineata de catre Johann Strobl, seful riscului la Raiffeisen Bank International (RBI), banca-mama a Raiffeisen Bank Romania, cu ocazia unei conferinte in care banca austriaca a prezentat masurile de crestere a capitalizarii, in urma rezultatelor slabe obtinute la testele de stres publicate vineri de EBA.


Cel mai slab rezultat la testele de stres dintre bancile prezente in Romania l-a avut Raiffeisen, cu CET 1 capital ratio de doar 6,12%, cu aproape doua puncte sub Erste Bank.


Raiffeisen Bank sufera pierderi din cauza legii privind darea in plata din cauza numarului ridicat de credite in franci elvetieni.


Raiffeisen Bank avea la finalul primului trimestru din acest an creditele in franci elvetieni se ridica la 300 milioane euro, in scadere cu 7,6% (24 milioane euro), dintre care 14 milioane euro in urma conversiei in lei. (vezi aici detalii)


Creditele in CHF convertite in lei de catre banci s-au injumatatit in ultimele doua luni; soldul de imprumuturi in franci elvetieni ale populatiei a scazut la 6 miliarde lei, echivalentul a 1,4 miliarde franci. (vezi aici detalii)


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104