www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareCarpatica anunta reluarea creditarii, in urma recapitalizarii bancii, redefinirea strategiei si mutarea sediului de la Sibiu la Bucuresti

Autor: Bancherul.ro
2016-05-09 23:58

“Capitalizarea actuala a Bancii Carpatica si reteaua de unitati teritoriale vor permite reluarea creditarii si inversarea trendului actual iar primii beneficiari ai efectelor pozitive ale procesului de repozitionare a bancii vor fi clientii nostri”, se arata intr-un comunicat al bancii, semnat de Horia Manda, presedintele Consiliului de Administratie al bancii.


“In perioada imediat urmatoare banca isi va redefini strategia de afaceri si structura organizationala, in scopul eficientizarii operationale. Ne asteptam ca acest proces sa se desfasoare pe parcursul Q2 si Q3 2016, efectele urmand a fi vizibile incepand cu Q4 2016. Am demarat deja procesele de analiza premergatoare in vederea fuziunii celor doua banci – Carpatica si Patria Bank. Ne asteptam ca sinergiile dintre acestea sa produca efecte pozitive in scurt timp dupa aprobarea si finalizarea fuziunii”, a adaugat Manda.


Declaratia a fost facuta in comunicatul privind rezultatele bancii in primul trimestru din 2016: pierderi de 8,9 milioane lei, comparativ cu un profit net de 0,65 milioane lei in T1 2015.


Solvabilitatea bancii a crescut la 13,9%, de la 4,9% la finalul lui 2015, ca urmare a infuziei de capital de 98,8 milioane lei realizata de Patria Bank.


Soldul net al creditelor a scazut cu 4% fata de finalul lui 2015, la 764 milioane lei, ca efect al activitatii de creditare reduse, avand in vedere ca infuzia de capital realizata de Patria Bank a fost considerata in capitalul bancii incepand cu luna februarie 2016.


Capitalul nou atrass de catre banca va permite cresterea activitatii de creditare in trimestrele viitoare, mentioneaza Carpatica in comunicat.


Depozitele atrase de la populatie s-au ridicat la 2,651 miliarde lei. Rata credite/depozite de 40% la martie 2016 reflecta excesul de lichiditate disponibil pentru a sprijini cresterea viitoare, precizeaza banca.


Carpatica a mai publicat si o convocare a Consiliului de Administratie in data de 17 mai avand pe ordinea de zi mutarea sediului social al bancii din Sibiu in Bucuresti, Sectorul 1, Strada Brezoianu nr.31, care este actualul sediu secundar al bancii, precum si inregistrarea Bancii Comerciale Carpatica la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti si radierea din Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Sibiu.