www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



UniCredit Bank a pregatit un nou credit, cu optiunea de dare in plata a casei ipotecate

Autor: Bancherul.ro
2016-03-08 17:40

UniCredit Bank a pregatit un nou tip de credit ipotecar, cu optiune de dare in plata, adica cedarea catre banca a casei ipotecate cumparate cu banii din imprumut, in vederea stingerii datoriilor, in perspectiva adoptarii legii privind darea in plata, care se discuta in prezent la Camera Deputatilor.


Noul tip de credit are avans si dobanzi mai ridicate, dupa cum au precizat bancherii inca din momentul aparitiei proiectului de lege.


Reprezentantii UniCredit precizeaza ca “produsul NU este in acest moment disponibil clientilor.”


“Este un produs pe care l-am proiectat pentru a asimila evolutiile legislative actuale, dar care se afla inca in proces de calibrare si care mai poate suferi schimbari si ajustari, iar diseminarea sa in reteaua de sucursale reprezinta exclusiv un exercitiu pentru situatia in care implementarea unei noi oferte ar deveni necesara. Asa cum am anuntat si in trecut, contextul legislativ incert ne determina sa luam in calcul si sa testam diverse scenarii, fara ca acest lucru sa insemne insa o schimbare de facto a ofertei noastre pentru clienti”, au spus reprezentantii UniCredit, la solicitarea Bancherul.ro.

“Pentru moment, clientii gasesc in reteaua noastra de sucursale aceeasi ofertă de credite pentru achizitia de imobile pe care o cunosc deja: credite cu avans minim de 15%, cu valori maxime de pana la 250.000 de euro sau echivalent lei si perioade de maxim 35 de ani, in functie de valuta creditului”, au adaugat reprezentantii UniCredit.


Noul credit tip darea in plata are un avans de minim 25% sau 35%, in functie de tipul locuintei achizitionate (prima sau a doua locuinta), iar dobanda este mai mare cu aproximativ 1,5 puncte procentuale fata de cea pentru creditul standard, de 3,5% in prezent.


Noile tipuri de credite cu optiune de dare in plata ar putea fi disponibile insa doar in conditiile in care legea discutata in Parlament se va modifica, astfel incat darea in plata sa fie optionala, nu obligatorie pentru banci, cum este in actuala forma a legii.


Daca legea se va adopta in actuala forma, atunci bancile vor fi nevoite, dupa cum au anuntat, sa majoreze avansul si costurile la creditele standard, carora li se va putea aplica, la solicitarea clientilor, optiunea de dare in plata, conform legii.