www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBanca Comerciala Carpatica (BCC) precizeaza ca nu are nicio legatura cu firma de asigurari omonima

Autor: Bancherul.ro
2016-03-02 16:16

Banca Comerciala Carpatica (BCC) precizeaza intr-un comunicat ca informatiile aparute astazi in presa privind situatia referitoare la domeniul asigurarilor, si in cadrul carora s-au utilizat denumirea „Carpatica SA”, expresia „banca” si/sau imagini ale unor locatii ale Bancii, nu au nicio legatura cu Banca Comerciala Carpatica S.A.


Banca a facut acest anunt dupa ce procurorii DIICOT au derulat mai multe percheziţii in Sibiu şi Bucureşti la sediile Carpatica Asig, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.


BCC mai adauga urmatoarele, in comunicatul de presa:


Banca Comerciala Carpatica S.A. („BCC”) este o institutie de credit solida, listata pe o piata reglementata, si care isi desfasoara activitatea in stricta conformitate cu legislatia in vigoare a Romaniei, fiind autorizata si operand sub supravegherea prudenţială a Bancii Nationale a Romaniei.


Banca Comerciala Carpatica se afla intr-o noua etapa de dezvoltare si consolidare, in urma preluarii unui pachet de aproape 55% din actiunile BCC de catre Nextebank S.A., banca detinuta de catre Emerging Europe Accesion Fund („EEAF”), fond de private equity ai carui principali investitori sunt institutii financiare internationale: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (“BERD”), Fondul European pentru Investitii (parte din grupul Bancii Europene pentru Investitii) (“FEI”), DEG – Banca de Dezvoltare a Guvenului Germanei si Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB). Acest lucru inseamna o mai buna capitalizare a bancii si creeaza premisele unei dezvoltari durabile, primii beneficiari fiind clientii nostri.


Achizitia de catre Nextebank a fost aprobata recent si de Consiliul Concurentei, iar incepand cu data de 02.03.2016, actionarul majoritar, Nextebank S.A., a lansat o oferta publica de preluare obligatorie a actiunilor emise de BCC, proces aflat in derulare pana la data de 22.03.2016.


Asiguram clientii cu privire la faptul ca managementul bancii si noua structura a actionariatului sunt angajati in procesul strategic de repozitionare a bancii si de administrare in conditii de siguranta a resurselor atrase de la clienti.


Obiectivul principal al Bancii Comerciale Carpatica este acela de a creste performanta bancii prin servicii de calitate, urmarind o mai buna pozitionare in randul institutiilor bancare din Romania. Preocuparea noastra prioritara este clientul, fata de care ne-am luat un angajament si fata de planurile caruia ne-am asumat raspunderea financiara.