www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareDosarele de despagubire ale Aegon au crescut cu 80%, in urma preluarii Eureko; 99% au fost solutionate favorabil

Autor: Bancherul.ro
2015-09-11 15:57

Valoarea despagubirilor platite de Aegon Romania, o firma de asigurari specializata in asigurari de viata si pensii private, a fost de 561.402 RON in primul semestru al acestui an, numarul dosarelor ajungand la 355, cu 80% mai multe decat in perioada similara a anului anterior. Cresterea numarului de dosare vine pe fondul preluarii portofoliului Eureko, a precizat compania, pentru Bancherul.ro.


“Aproape toate solicitarile de despagubire, respectiv 99.10% dintre dosare, au fost solutionate favorabil, restul constand in cereri de despagubire pentru contracte care nu mai sunt in vigoare sau pentru riscuri neacoperite, respectiv cazuri in care clientii nu ne-au furnizat documentele necesare intocmirii dosarului de dauna”, adauga Aegon.


Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurarile vandute in prima jumatate a anului s-a ridicat la 30,78 milioane lei, in crestere cu 36,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, cand au fost de 22,54 milioane de lei, a anuntat Aegon.


În cazul asigurărilor de viață tradiționale, creșterea se ridică la 46%, până la 24,48 de milioane de lei, față de rezultatul înregistrat în primul semestru al anului trecut, de 16,74 milioane de lei. La nivelul asigurărilor de viață legate de fonduri de investitii (unit linked) creșterea a fost de 8,6%, până la nivelul de 6,3 milioane de lei.


Din luna iulie, Aegon distribuie si o asigurare pentru credite (Idea Safe) prin intermediul Idea Bank, in cadrul unui recent parteneriat de bancassurance.


In privinta profitului companiei de asigurari, politica internationala a Grupului Aegon este sa comunice informatii legate de profitul subsidiarelor sale doar la final de an. La nivelul anului 2014, profitul Aegon Romania a fost de 21.588.887 RON, precizeaza compania.


[1]


„Rezultatele din prima jumătate a anului ne demonstrează că am reușit să păstrăm un ritm de creștere sănătos al business-ului din România și rămânem dedicați misiunii noastre de a-i ajuta pe români să își asume responsabilitatea propriului viitor financiar. Strategia noastră de bancassurance a însemnat, în prima parte a anului, încheierea unui nou parteneriat și ne dorim ca, până la finele anului, să putem anunța un altul. Vom continua să dezvoltăm relațiile cu brokerii parteneri și, în același timp, rămânem deschiși la oportunitatea unei noi achiziții în piață”, declară Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România.


La nivel global, Grupul Aegon a înregistrat în al doilea trimestru al anului 2015 venituri de 2,44 miliarde de euro, mai mari cu 18% față de al doilea trimestru al anului 2014. În aceeași perioadă, grupul a raportat un profit brut de 549 de milioane de euro, în creștere cu 7% față de perioada aprilie – iunie 2014. Acesta deține un surplus de capital de 1,5 miliarde de euro și anunță un dividend final de 12 eurocenti/acțiune, în creștere față de anul trecut.


Activă în România de peste 5 ani, compania de asigurări de viață Aegon derulează de la intrarea în piața locala un parteneriat de bancassurance de succes și, din 2014, a reluat și distribuția prin brokerii parteneri. De asemenea, Aegon a finalizat recent preluarea portofoliului Eureko, devenind unul dintre cei mai importanți zece jucători din segmentul asigurărilor de viață.


Cu sediul la Haga, Aegon este o companie internațională, specializată în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii investiţionale, care activează cu succes în peste 25 de ţări din America, Europa și Asia. Aegon are peste 28.000 de angajaţi și peste 47 milioane de clienţi din toată lumea.