www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBNR a autorizat preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania, tranzactie ce se va finaliza pana la finalul anului

Autor: Bancherul.ro
2015-08-31 20:13

Banca Naţională a României a autorizat fuziunea prin absorbţie a Volksbank România (societate absorbită) de către Banca Transilvania (societate absorbantă), conform proiectului de fuziune, la data de 31 decembrie 2015, data efectivă a fuziunii, a anuntat banca din Cluj intr-un comunicat trimis Bursei de Valori Bucureşti.


La data efectivă a fuziunii va înceta de drept valabilitatea autorizaţiei de funcţionare a Volksbank România.


Proiectul de fuziune va fi publicat pe site-ul Băncii Transilvania începând cu data de 2 septembrie, se mai arata in comunicat.


Banca Transilvania a raportat un profit urias, de 2,2 miliarde lei la finalul lunii iunie, ca efect al preluarii Volksbank la pret redus, banca austriaca fiind nevoita sa plece din Romania, dupa ce a suferit pierderi mari din cauza creditelor ipotecare in franci elvetieni.


Oportunitate de care a profitat din plin banca din Cluj, care a inregistat un profit de 1,564 miliarde lei rezultat din tranzactia cu Volksbank, perfectata in decembrie 2014. (vezi aici detalii)


In acelasi timp, BT a derulat o oferta de conversie in lei a creditelor in CHF ale clientilor Volksbank, cu un discount de 22% si eliminarea comisionului de risc, oferta acceptata de peste 80% dintre acestia. (vezi aici detalii).


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104