www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareAre dreptul CEC BANK sa opreasca 25 de lei din alocatia copilului drept comision?

Autor: Bancherul.ro
2015-06-22 09:07

"Are dreptul CEC BANK sa opreasca 25 de lei din alocatia copilului drept comision?" intreaba un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare si rezolvarii problemelor dintre banci si clientii acestora.


Raspuns ReclamatiiBanci.ro


Stimate domn,


Bancile nu au voie sa se atinga de alocatiile si indemnizatiile pentru copii in cazurile de executare silita prin poprirea contului.


In alte cazuri, precum recuperarea unor comisioane datorate bancii, aceasta poate retrage automat din orice cont al clientului bani pentru acoperirea obligatiilor catre banca, conform Conditiilor generale de afaceri, un document semnat de clienti in momentul deschiderii unui cont.


Iata prevederile din Conditiile generale de afaceri ale CEC Bank referitoare la aceasta problema:


“18. Platile din contul curent se fac avand ca prioritate obligatiile catre Banca. In cazul producerii de catre Client a unor pagube Bancii (ex.: datorii restante), aceasta este autorizata sa debiteze automat disponibilitatile oricarui cont al Clientului pana la recuperarea integrala a pagubelor produse de catre Client.


18.1. Banca poate opera in conturile Clientului, fara acordul prealabil al acestuia, in urmatoarele cazuri:


- plati scadente, asumate de Client fata de Banca (comisioane, dobanzi, abonamente la servicii furnizate de Banca, rate de credit si orice alte datorii ale Clientului fata de Banca);


- decontarea finala a cardurilor, cecurilor, biletelor la ordin si a altor instrumente de debit sau credit, dupa caz;


- stornari ale operatiunilor efectuate eronat de catre Banca;


Vezi raspunsul integral


Probleme cu banca? Scrie-ne aici


Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104