www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



ING Bank, la prima pierdere trimestriala din ultimii patru ani

Autor: Bancherul.ro
2014-05-07 20:38

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a raportat prima pierdere trimestrială din ultimii patru ani, după vânzarea participaţiei la divizia de asigurări din Statele Unite, transmite Bloomberg, preluata de Agerpres.


În perioada ianuarie-martie 2014, ING a înregistrat pierderi nete de 1,92 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari), faţă de un profit de 1,9 miliarde de euro în perioada similară din 2013, în timp ce analiştii estimau pierderi de 2,08 miliarde de euro.


Rezultatele ING vin ca urmare a pierderii de două miliarde de euro înregistrată în urma vânzării diviziei de asigurări din Statele Unite şi a costurilor de 1,1 miliarde de euro legate de îndeplinirea obligaţiilor la fondul său de pensii din Olanda.


Excluzând câştigurile excepţionale, compania a înregistrat o scădere de 16% a profitului, la 988 de milioane de euro, comparativ cu 1,07 miliarde de euro cât prognozau analiştii.


Luna trecută, ING a anunţat că va relua plata dividendelor în 2015, după ce achită ajutoarele de stat în valoare de 10 miliarde de euro primite în timpul crizei financiare din 2008.


Randamentele dividendelor oferite de ING vor fi de cel puţin 40%, a anunţat grupul olandez.


Ar fi prima plată a dividendelor din 2008, când ING a avut nevoie de ajutorul statului pentru a nu intra în faliment.


ING are ca obiectiv majorarea creditării cu 4% până în 2017, extinderea marjei sale de dobândă la 150 - 155 puncte de bază, ceea ce ar urma să ducă la majorarea rentabilităţii capitalului propriu (ROE) de la 10% la 13%.


În anul 2008, ING a primit ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări.


ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.