www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareFrauda comisa de angajatii BCR sucursala Brasov, care au furat din conturile clientilor sute de mii de euro

Autor: Bancherul.ro
2013-10-21 08:36

La BCR Sucursala Brasov s-a descoperit o frauda de aproximativ 300.000 de euro comisa de angajati ai bancii care au furat respectivele sume din conturile clientilor, potrivit presei locale, informatie confirmata si de purtatorul de cuvant al bancii.


„Banca a sesizat organele de cercetare privind frauda şi a depus vineri o plângere penală, faptele fiind depistate în urma verificărilor interne efectuate de bancă. Conturile clienţilor au fost reconstituite, iar angajatului implicat i-a fost suspendat contractul de muncă pentru încălcarea normelor interne ale băncii. BCR are toleranţă zero faţă de incidentele de fraudă. Repet, conturile clienţilor au fost reconstituite”, a declarat Ionut Stanimir, purtatorul de cuvant al BCR.


Ulterior, banca a precizat ca 4 angajati ai sucursalei Brasov au fost concediati iar alti doi angajati sunt cercetati administrativ in acest caz. 


Presa din Brasov a relatat ca vineri mai multi reprezentanti ai directiei antifrauda din cadrul BCR au venit la Brasov in incercarea de a aplana scandalul care ar putea afecta imaginea bancii. Initial se vorbea de o paguba de ordinul a catorva zeci de milioane de euro, cu complicitatea unor antajatii cu functii de conducere din sucursala Brasov.


Presa locala a precizat ca scandalul a fost descoperit de cativa oameni de afaceri, clienti ai BCR, care dupa ce au facut plati externe, au fost sesizati de partenerii lor ca tranzactiile s-au realizat din conturile unor persoane necunoscute.