www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareO angajata BRD a furat din banca 2 milioane de euro cu parola sefului

Autor: Bancherul.ro
2008-02-05 21:21
O angajata a Sucursalei BRD din Craiova a fost arestata preventiv, astazi, alaturi de alti trei complici, pentru constituirea unui grup infractional organizat, fraude financiare, mai multe infractiuni informatice si spalare de bani, informeaza Ministerul Public, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat de marti al Ministerului Public, Mihaela Rosana Bitu este acuzata de procurorii DIICOT din Timis ca si-a insusit suma de opt milioane de lei (80 de miliarde de lei vechi sau echivalentul a peste 2,2 milioane de euro), bani pe care i-a transferat si ridicat fara autorizare, prin utilizarea fara a drept a parolei de acces a directorului sucursalei bancare la care era angajata, se arata in documentul remis astazi de Ministerul Public agentiei MEDIAFAX.

Alaturi de Bitu au mai fost arestate alte trei persoane, una dintre ele fiind de origine turca, stabilita la Bucuresti.

Adela Jansen, secretarul general al BRD, a declarat ca "la sfarsitul saptamanii trecute o banda organizata a incercat sa prejudicieze banca printr-o serie de operatiuni neautorizate. BRD s-a sesizat imediat si, in mai putin de doua ore cea mai mare parte din sumele respective au fost blocate. In acelasi timp, a fost sesizata Politia si DIICOT, banca depunand o plangere penala.

Ancheta organelor in drept este in plina desfasurare, majoritatea infractorilor fiind deja retinuti la aceasta ora. A fost instituit, totodata, sechestru pe bunuri pentru recuperarea integrala a sumelor respective".

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104