www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 13,1 mil. lei in primele 9 luni, fata de 25,5 mil. lei in 2011

Autor: Bancherul.ro
2012-11-07 10:30
ING Asigurări de Viață a obținut in primele 9 luni ale acestui an un profit brut de 13,1 milioane lei, comparativ cu 25,5 mil. lei în aceeași perioadă a anului precedent, a anuntat compania intr-un comunicat.

ING si-a majorat portofoliul de asigurari cu 4%, iar fondurile de pensii facultative administrate au înregistrat o creștere de peste 40% a activelor nete.

Valoarea beneficiilor plătite de ING pentru evenimente asigurate și contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane RON, cu aproape 47% mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent.

Trei sferturi din această sumă, respectiv 51,68 milioane RON, este reprezentată de beneficii plătite clienților pentru contracte ajunse la maturitate.

"Numărul de contracte reziliate și răscumpărate continuă să scadă, marcând o diminuare cu 11% în ianuarie-septembrie 2012 față de aceeași perioadă a anului trecut", a spus, printre altele, Bram Boom (foto), CEO ING Asigurari de Viata, in curs de aprobare la autoritati.

Comunicatul ING:

"ING Asigurări de Viață și ING Pensii în primele nouă luni din 2012: investiții pentru consolidarea relației cu clienții și dezvoltare durabilă pe termen lung

Pe segmentul de asigurări de viață, valoarea beneficiilor plătite de ING clienților în 2012 se ridică la aproape 70 milioane RON.

- Valoarea activelor financiare în administrare s-a situat la nivelul de 2,3 mld. RON la sfârșitul lunii septembrie 2012, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului precedent.

- Portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 este cu 4% mai mare față de cel realizat în perioada similară din 2011, preferința clienților pentru produsele tradiționale generând, per ansamblu, un volum de prime brute subscrise aproximativ similar celui din ianuarie-septembrie 2011 (prima medie anuală este mai redusă pentru produsele tradiționale decât pentru asigurările unit-linked). Astfel, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurări de Viață în primele nouă luni din 2012 se ridică la 402,8 milioane RON, comparativ cu 407,5 mil. RON la finalul lui septembrie 2011.

- 74% din numărul total de polițe subscrise în ianuarie-septembrie 2012 de ING sunt de tip tradițional, care oferă protecție și economisire pe termen lung (față de 65% în același interval din 2011).

- În portofoliul de asigurări încheiate în primele nouă luni din 2012 nivelul mediu al sumei asigurate este de 49.294 RON, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

- Valoarea beneficiilor plătite de ING în intervalul ianuarie-septembrie 2012 pentru evenimente asigurate și contracte ajunse la maturitate a fost de 69 milioane RON, cu aproape 47% mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent. Trei sferturi din această sumă, respectiv 51,68 milioane RON, este reprezentată de beneficii plătite clienților pentru contracte ajunse la maturitate.

- Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viață este 1,58 față de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,8 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

Fondurile de pensii facultative administrate de ING Asigurări de Viață au înregistrat în primele nouă luni din 2012 o creștere de peste 40% a activelor nete.

‐ La finalul lunii septembrie 2012, fondurile facultative din administrarea ING - ING Activ și ING Optim - însumau 113.349 participanți, în creștere cu circa 15% față de aceeași perioadă din 2011 (sursa: CSSPP).

- Valoarea activelor nete aferente celor două fonduri facultative din administrarea ING era de 258,3(**) milioane RON la sfârșitul Q3 2012, în creștere cu 41% față de Q3 2011. Astfel, la finalul lunii septembrie a.c., ING deținea pe piața Pilonului III o cotă cumulată, în funcție de active, de 46,5% (sursa: CSSPP).

- În ceea ce privește sumele alocate de participanți în fondurile de pensii facultative oferite de ING, contribuția medie la fondul ING Activ în primele nouă luni a fost de 82,3 RON (în creștere cu aproape 9% față de aceeași perioadă din 2011), iar la ING Optim de 87,8 RON (plus 8,4% față de intervalul ianuarie-septembrie 2011).

‐ La nivelul lunii septembrie 2012, rata de rentabilitate anualizată(**) pentru ultimele 24 de luni a fost de 4,14% pentru ING Activ(**), fond din categoria celor cu grad de risc ridicat ce presupun o volatilitate mai crescută în contextul unei expuneri mai mari pe piața de capital, și de 4,75% pentru ING Optim(**), fond din categoria celor cu grad de risc mediu.

BRAM BOON, DESEMNAT CEO ING ASIGURĂRI DE VIAȚĂ, ÎN CURS DE APROBARE LA AUTORITĂȚI:

La fel ca întreaga economie, industria de asigurări de viață se găsește în 2012 într-o zonă de evoluție cel mult moderată, fiind marcată de volatilitatea piețelor financiare internaționale și de presiunile încă existente asupra veniturilor, comportamentului de consum și capacității de economisire a populației.

La ING Asigurări de Viață continuăm să ne concentrăm pe apropierea de clienții noștri – investind în sisteme, produse, forță de vânzări şi servicii, astfel încât să le putem oferi acestora cele mai bune soluții și o relație de înaltă calitate. 

Rezultatele obținute confirmă strategia noastră: numărul de contracte reziliate și răscumpărate continuă să scadă, marcând o diminuare cu 11% în ianuarie-septembrie 2012 față de aceeași perioadă a anului trecut iar Scorul Net Promoter* a fost de 20,91%, cu trei puncte procentuale peste nivelul din primele nouă luni 2011 și foarte aproape de ținta de 21% pe care ne-am propus-o pentru anul curent. Totodată, lansarea noilor asigurări suplimentare de sănătate, ce aduc beneficii inovatoare, a fost foarte bine primită de clienții noștri, contribuind la creșterea cu peste 150% a acestui segment din portofoliul ING în primele nouă luni a.c. față de aceeași perioadă din 2011.

Și pentru Pilonul de pensii facultative, faptul că 44% dintre clienții care au încheiat un contract în primele nouă luni au ales ING este pentru noi o dovadă în plus a încrederii cu care ne investesc clienții.

Profitul brut înregistrat de ING Asigurări de Viață la 30 septembrie 2012 este de 13,1 milioane RON.

În primele nouă luni ale anului 2012, ING Asigurări de Viață a obținut un profit brut de 13,1 milioane RON (**), comparativ cu 25,5 mil. RON în aceeași perioadă a anului precedent.

Rezultatul obținut corespunde celui bugetat și asumat ca nivel de normalitate în contextul realităților economice actuale și reflectă investițiile importante realizate de ING pentru viitor.

Principalele direcții de investiții au vizat alinierea la noile standarde de raportare în domeniul asigurărilor (Solvency II și IFRS 4 Faza 2) - progresele realizate plasând ING în prim planul procesului de pregătire pentru implementarea IFRS pe piaţa românească -, achiziția de noi soluții tehnice de înaltă performanță pentru automatizarea proceselor, precum Peoplesoft si Pega, și creșterea satisfacției și beneficiilor oferite clienților, prin lansarea de produse, inițiative de educare a publicului și profesionalizarea și dezvoltarea forței de vânzări.

Pe segmentul de pensii obligatorii, ING administrează economiile pentru viitor a peste 1,7 milioane de participanți.

- La sfârșitul primelor nouă luni din 2012, Fondul de Pensii Administrat Privat ING deținea active nete de 3,3 miliarde RON(**), în creștere cu 50% față de nivelul înregistrat la sfârșitul aceleiași perioade din 2011. Astfel, cota de piață a ING Pensii la sfârșitul lunii septembrie a.c. era de circa 38%(**) (sursa: CSSPP) din piața pensiilor private obligatorii.

- La aceeași dată, ING avea 1.717.460 clienți în Pilonul II, dintre care aproape 97% au plătit cel puțin o contribuție de la începutul colectării în sistem (sursa: CSSPP).

- Contribuția medie pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 68,5 RON în septembrie 2012, în creștere cu 22% față de aceeași lună din 2011. Contribuția medie pe participant la nivelul pieței în septembrie a.c. a fost de 61,4 RON.

‐ Rata de rentabilitate anualizată(**) a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost de 5,43%, în condițiile în care fondul ING din Pilonul II are un grad de risc mediu.

MARIUS POPESCU, DIRECTOR GENERAL ING PENSII SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII ADMINISTRAT PRIVAT:

„Rezultatele pozitive obținute în primii cinci ani de existență și consolidarea unui sistem solid de pensii administrate privat în România susțin necesitatea ca și pe viitor economisirea privată să fie încurajată.

Dezvoltarea în continuare a Pilonului II oferă participanților garanția faptului că cel puțin o parte din contribuțiile pe care le realizează din propriile venituri la bugetul de Stat – bani care se constituie în fondul sistemului public de pensii și sunt redistribuiți parțial actualilor pensionari – ajung într-un cont personal și se vor întoarce la ei în viitor, constituind un venit suplimentar la vârsta pensionării.

În ceea ce ne privește, la ING continuăm să ne concentrăm pe intensificarea transparenţei şi adaptare a modalităţilor de interacţiune cu clienţii noștri la nevoile lor actuale și, totodată, asupra inițiativelor de educare a publicului, așa cum am făcut-o, de altfel, permanent în ultimii cinci ani".

NOTE:
*Scorul Net Promoter, obţinut în urma fiecarei interacţiuni a clienţilor cu compania, este un indicator al gradului de loialitate a clienţilor şi a intenţiei de recomandare a produselor şi serviciilor de asigurări şi pensii ale ING.
** Performanţele anterioare nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.
***la sfârșitul perioadei de raportare"