www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancareBCR a vandut clientilor titluri de stat in valoare de 1,5 miliarde lei. Banca spune ca titlurile de stat sunt mai avantajoase decat depozitele

Autor: Bancherul.ro
2012-11-07 11:00
BCR a vandut clientilor sai, dintre care 99% persoane fizice, titluri de stat in valoare de 1,5 miliarde lei, dintre care 1,2 miliarde titluri de stat in lei, anunta banca intr-un comunicat.

Avantajele investitiilor in titluri de stat sunt lipsa taxelor (impozitul pe dobanda din depozite fiind de 16%), precum si randamente fixe si la niveluri superioare depozitelor bancare.

Comunicatul BCR:

"Banca Comercială Romană (BCR) a intermediat tranzacţii cu titluri emise de statul roman, de la începutul anului şi până în prezent, în valoare de circa 1,5 miliarde echivalent lei.

“Titlurile de stat sunt considerate a fi una dintre cele mai puţin riscante investiţii care se pot realiza de către investitori, clienţii beneficiind de dobânzi fixe. Acest lucru se vede şi în interesul manifestat de clienţii persoane fizice, care reprezintă până la 99% din numărul de clienţi care au achiziţionat titluri de stat, până în acest moment. Cele mai vândute titluri de stat către populaţie sunt cele în moneda naţională, respectiv circa 1,2 miliarde lei, reprezentând aproximativ 3/4 din volumul total”, a declarat Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Printre avantajele investiţiei în titluri de stat se numără: lipsa taxelor, obţinerea unui randament fix dacă titlul este ţinut până la maturitate, randamente superioare celor oferite de depozitele bancare, ş.a..

“Parteneriatul dintre BCR şi Erste ne poziţionează în acest moment ca cel mai important jucator de pe piaţa titlurilor, deţinând şi unul dintre cele mai mari portofolii. BCR are calitatea atât de dealer primar cât şi de participant în stabilirea fixingului pe piaţa titlurilor de stat româneşti conferindu-i astfel posibilitatea de a oferi preţuri competitive. Susţinerea oferită de Erste ne oferă şi posibilitatea de a avea acces pentru clienţii noştri şi la pieţele internaţionale. Din poziţia de lider al sistemului bancar românesc vizăm toate segmentele de clientelă oferind cele mai accesibile preţuri din piaţă”, a adaugat Laura Hexan. "

Warning: mysql_free_result() expects parameter 1 to be resource, null given in /home2/bancherul/public_html/print.php on line 104