BANCI | Analiza

Pretul aurului s-a prabusit cu 30% in 2013, cea mai mare scadere din ultimii 32 de ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-07 10:09

Dupa ce valoarea aurului a crescut de peste 6 ori din 2000 pana in 2012, cel mai mult dupa izbucnirea crizei din 2008, pretul metalului pretios a inregistrat prima scadere in 2013, dar si cea mai abrupta din ultimii 32 de ani, ceea ce ar putea fi un semnal al revenirii economiei americane si europene.

De altfel, Fed-ul american a inceput recent sa retraga treptat stimulii financiari la care a recurs pentru a stimula piata muncii, pe fondul intensificarii cresterii economice, in timp ce Europa va iesi din recesiune in acest nou an, conform prognozelor economistilor.

Pretul aurului cotat de BNR a scazut cu 31% in 2013, de la 182 de lei pe gram in ianuarie la 125 de lei gramul in decembrie, in timp ce euro s-a intarit in fata leului (vezi graficul).

Aurul a atins în septembrie 2011 nivelul de 1.923,7 dolari pe uncie, un nou maxim istoric, insa in 2013 valoarea metalului pretios a scazut cu aproape 30%, la fel ca si cotatia BNR, pana la 1.197 de dolari, pe piata futures din New York.

Asta in timp ce bursele au zburdat in 2013: indicele S&P 500 al bursei de la New York a urcat cu 29%, iar bursa de la Tokyo a avansat cu peste 50%, înregistrând cel mai bun an din 1972.

Citeste stirea integral

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii