TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Premiera mondiala in tehnologia platilor cu telefonul mobil, lansata in Romania de MasterCard si Netopia

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-10-09 10:26

Romanii pot sa-si cumpere un fresh de la un automat de sucuri prin scanarea unui cod QR cu telefonul mobil in care au un portofel electronic. Este vorba de o premiera mondiala, nu doar in Romania, in tehnologia platilor cu telefonul mobil, spune Felix Crainicu, de la compania Netopia.

"Nu mai stiu sa existe altundeva in lume o asemenea tehnologie, al carei principal avantaj este faptul ca poti plati acest fresh de portocale cu orice aplicatie de portofel electronic pe care o ai descarcata in telefon", a explicat Felix, pentru Bancherul.ro.

Sa vedem acum, pe intelesul tuturor, despre ce este vorba.

Sa incepem cu portofelul electronic: acesta este o aplicatie in care iti introduci datele unuia sau mai multor carduri, adresa unde vrei sa primesti cumparaturile online si, fireste, o parola de securitate. Cu alte cuvinte, cardul de plastic se transforma in card electronic sau portofel electronic.

3 mari avantaje are portofelul electronic:

1. Siguranta sporita, din simplul fapt ca nu mai dai cardul din mana vanzatorului pentru a-l trece prin prin POS, eliminandu-se riscul de a fi copiat.

2. In cazul platilor online, nu mai trebuie sa introduci datele cardului si adresa de livrare, ele se transfera automat din aplicatie. De asemenea, datele cardului nu ajung la comercianti, ci doar un mesaj criptat, astfel ca este eliminat, de asemenea, riscul fraudei.

3. Dupa cum se vede si din exemplul cu automatul de sucuri, poti face plati cu portofelul elecronic fara sa mai fie nevoie de o casa de marcat cu POS.

Sa vedem acum cum facem plata cu codul QR la automatul de sucuri: pur si siplu scanam codul cu aplicatia tip portofel electronic pe care o avem in telefon si confirmam plata cu codul PIN al aplicatiei. Atat de simplu. In detaliu, plata se face in 3 pasi.

Secretul acestei tehnologii inovatoare in premiera mondiala consta in integrarea, de catre Netopia, a sistemului de plati QR in portofelul electronic al MasterCard, denumit MasterPass.

Ceea ce inseamna ca nu mai esti dependent de o anumita aplicatie, de un anumit comerciant sau chiar de un anumit card sau banca, pentru a face o plata cu telefonul mobil.

Pentru ca, in prezent, pe piata exista diverse solutii de plata cu coduri QR, NFC sau online, dar care se pot face doar la anumiti comercianti, doar cu o singura aplicatie sau cu anumite carduri, emise de o singura banca.

De aceea MasterCard joaca si in lumea portofelului electronic acelasi rol ca in industria cardurilor: acela de integrator: asa cum poti plati cu un card MasterCard emis de orice banca, la orice magazin dotat cu POS care accepta plati MasterCard, la fel poti plati cu orice aplicatie de portofel electronic integrata in MasterPass, serviciul integrator al MasterCard, oriunde se accepta plati cu portofelul electronic MasterPass.

Iar Netopia joaca rolul de procesator care integreaza acceptarea platilor cu codurile QR in reteaua MasterPass.

Platile cu telefonul mobil prin scanarea codurilor QR se vor putea face in mai multe magazine, inclusiv in restaurante, codul QR urmand a fi tiparit pe nota de plata.

Comunicatul MasterCard:

NETOPIA mobilPay lansează un alt proiect în premieră pe piața de plăți din România: acceptarea de plăți cu telefonul mobil în magazine fizice, prin scanarea de coduri QR mobilPay Wallet, compatibile MasterPass. Inițiativa este prezentată în cadrul evenimentului Internet & Mobile World, cel mai mare eveniment B2B dedicat soluțiilor digitale, mobile și de software din România, la standul MasterCard.

Noutatea absolută constă în integrarea codurilor QR în rețeaua de acceptare MasterPass - rețeaua digitală a MasterCard, ceea ce le transformă într-o soluție de acceptare deschisă oricărui portofel digital MasterPass din lume.

Pentru a asigura clienților o experiență de plată simplă și rapidă, NETOPIA mobilPay și-a integrat platforma sa de procesare cu sistemele a doi furnizori de sisteme fiscale: Express Soft și Sedona, precum și cu soluția de monitorizare de la distanță de vending machines, furnizată de SAS Grup, prin care se vor putea face, în premieră, plăți de produse din automate tip vending machines.. Tranzacțiile sunt procesate prin sistemul GarantiBank, în calitate de bancă acceptatoare, dar și prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă.

Noua soluție aduce avantaje majore pentru comercianți, deoarece, printr-o singură integrare cu platforma NETOPIA mobilPay, devin parte din rețeaua globală de acceptarea MasterPass și vor putea accepta plăți efectuate cu orice portofel digital compatibil, emis oriunde în lume.

Primul portofel digital din România care permite astfel de plăți este mobilPay MasterPass Wallet, lansat în 2013 și integrat recent în rețeaua globală MasterPass.

”Includerea plăților QR mobilPay Wallet în rețeaua globală MasterPass deschide granițele comerțului global pentru retailerii români, punându-le la dispoziție un sistem modern de plăți mobile, deja bine cunoscut în rândul comercianților din țările dezvoltate. Acum pot beneficia de inovațiile mondiale în plăți mobile, care le permit să vândă fără bariere geografice”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

“La Internet & Mobile World, am ales o temă inovatoare, dorită și așteptată de piață, și anume plata cu telefonul mobil în magazine”, a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE, în cadrul MasterCard. “Facilitarea plăților cu telefonul mobil reprezintă o direcție strategică pentru MasterCard și vrem să sprijinim orice inițiativă care propune astfel de plăți în sistem deschis și interoperabil.

Includerea codurilor QR mobilPay Wallet în rețeaua globală MasterPass aduce un beneficiu major atât comercianților, prin simplificarea procesului de integrare, cât și clienților, care vor putea plăti cu portofelele lor digitale compatibile MasterPass oriunde este prezent logo-ul MasterPass. Susținem proiectul pilot al Netopia mobilPay și GarantiBank și dorim să demonstrăm că direcția de urmat este un sistem de plăți deschis, în care toți participanții au de câștigat.”

“Plata cu telefonul mobil reprezintă o etapă naturală în dezvoltarea metodelor de plată electronice. Prin această funcționalitate le oferim partenerilor noștri o alternativă viabilă asupra plăților tradiționale, asigurându-le în același timp consumatorilor finali o experiență nouă și extrem de prietenoasă. Lansăm acest proiect mizând pe inovație și pe simplificarea operațiunilor bancare, continuând să facem diferența în piața locala și să ținem pasul cu cele mai noi tendințe în materie de tehnologie”, a declarat Anca Motcă, Director General Adjunct Garanti Bank.

Garanti Bank este partenerul NETOPIA mobilPay din anul 2010, iar împreună oferă servicii de procesare a tranzacțiilor cu cardul, pentru comercianți, în mediul online.

Vizitatorii evenimentului Internet & Mobile World din acest an vor putea să vadă demonstrații de plată cu telefonul mobil și să afle mai multe informații despre aceasta la standul MasterCard (65-66).

Lansată în martie 2013 de MasterCard şi NETOPIA mobiPay, aplicaţia mobilPay MasterPass Wallet este disponibilă pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS şi Android.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store (http://get.mobilpay.com) şi folosită pentru plăţi diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri. De asemenea, pe lângă produsele şi serviciile generale, există şi oferte exclusive pentru utilizatorii mobilPay MasterPass Wallet.

Comentarii

gicu
.
o imbecilitate!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii