TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

Portofelul electronic MasterPass a ajuns si in Franta si Rusia. In Romania e prezent din 2013

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-12-13 14:11

MasterCard a anuntat lansarea portofelului electronic MasterPass in Franta si Rusia, extinzand prezenta MasterPass in sapte tari din Europa, inclusiv Romania, si in 16 tari la nivel global.

Portofelul electronic MasterPass a fost lansat in Romania inca de anul trecut, in parteneriat cu procesatorul de plati online Netopia, cu aplicatia mobilPay Wallet. In acest an, aplicatia a fost integrata in MasterPass, astfel incat clientii mobilPay pot realiza plati cu portofelul electronic oriune in lume, prin intermediul aplicatiilor care au aderat la MasterPass.

Cu alte cuvinte, cardurile si POS-urile au luat acum forma aplicatiilor de plati mobile, ceea ce inseamna ca acum putem plati doar cu telefonul mobil, fara sa mai avem nevoie de card.

In aplicatia din telefonul mobil in care se introduc o singura data datele cardului si alte date personale, astfel ca plata la magazinele online sau la cele reale se face foarte simplu, cu un singur click (atingere), fara a mai fi nevoie sa se introduca ulterior, la fiecare plata, informatiile necesare, cum se intampla la platile online cu cardul. 

MasterCard precizeaza intr-un comunicat ca MasterPass este singura platforma digitala globala care elimina obligativitatea de a introduce de fiecare data informatiile de plata si de livrare, la fiecare achizitie, simplificand si grabind astfel procesul de finalizare a unei tranzactii de pe orice dispozitiv online. MasterPass pastreaza informatiile de plata ale detinatorului de card in siguranta, intr-un singur loc – astfel, consumatorii pot face cumparaturi cu toata increderea, datorita solutiilor de securizare pe mai multe niveluri, furnizate de reteaua MasterCard.

In Europa, MasterPass se extinde cu rapiditate:

- Franta: MasterCard va grabi implementarea MasterPass prin integrarea cu solutia nationala de plata digitala Paylib, oferindu-le utilizatorilor acesteia acceptare a platilor prin MasterPass din 2015. In plus, LastMinute si PriceMinister-Rakuten au devenit primii comercianti online care accepta MasterPass in Franta. LastMinute accepta deja MasterPass in Marea Britanie si Spania, iar Rakuten in SUA.

- Italia: Findomestic, Intesa Sanpaolo si Monte dei Paschi di Siena vor completa lista celor cinci emitenti MasterPass deja activi in tara.

- Rusia: MasterPass este acum disponibil pentru utilizatorii ”LIFE Koshelek”, precum si pentru utilizatorii serviciului MasterCard Mobile. Patru dintre principalii furnizori de servicii de plata din Rusia – Payture, Yandex.Money, Wallet One and PayOnline – care acopera peste 30 000 comercianti online, au fost de asemenea integrati in platforma MasterPass.

- Spania: Acceptarea prin MasterPass va creste semnificativ pana la finalul lunii ianuarie 2015, prin adaugarea a 9000 de comercianti online, datorita parteneriatelor cu reteaua nationala spaniola EURO 6000 si cu Popular Payments, unul dintre principalii acceptatori specializati de pe piata spaniola.

- Marea Britanie: MasterPass este acum sustinut de Worldpay, extinzand astfel lista comerciantilor acceptatori cu peste 20.000.

Pentru a accelera in continuare expansiunea MasterPass in Europa, MasterCard a acordat Smartlink SA o licenta de reseller, care ii permite sa ofere clientilor sai o versiune white label a portofelului electronic MasterPass. Smartlink SA opereaza o platforma destinata portofelelor electronice, care permite institutiilor financiare europene si comerciantilor sa isi construiasca propriile aplicatii personalizate. Smartlink va prezenta MasterPass emitentilor de carduri MasterCard din toata Europa, primele piete vizate fiind Elvetia si Franta.

Din ce in ce mai multe banci, furnizori de servicii de plata si comercianti din Europa se alatura platformei MasterPass. Fiind singura platforma digitala globala, MasterPass aduce astazi viitorul platilor mai aproape de cumparatori. Experientele de plata mai rapide, simplificate si sigure, loialitatea crescuta a consumatorilor si rata de renuntare la cumparaturi mai scazuta sunt cateva dintre principalele puncte de diferentiere”, a spus Javier Perez, Presedinte MasterCard Europe.

”MasterPass face din fiecare dispozitiv online, din orice locatie, un dispozitiv de plata sigur si ideal pentru cumparaturile de final de an.”

Lansat in februarie 2013, MasterPass este in momentul de fata disponibil in Australia, Canada, China, Cehia, Franta, Italia, Noua Zeelanda, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Africa de Sud, Taiwan, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si SUA. In timpul cumparaturilor la oricare dintre cei 60 000 de comercianti online din intreaga lume care ofera posibilitatea platii cu MasterPass, cumparatorii pur si simplu aleg optiunea „Cumpara cu MasterPass” la verificare.

„Banca noastra isi reafirma leadershipul in materie de solutii inovatoare de plata. Aliniindu-se cu strategia noastra multi-channel, MasterPass este o solutie simpla, rapida si sigura de comert electronic, care confirma preocuparea noastra pentru a le furniza clientilor cele mai avansate solutii de plata digitala”, a spus Massimo Tessitore, Head of Multichannel Integration, Intesa Sanpaolo.

„Lansarea MasterPass este un pas important pe calea inovatiei urmata de Findomestic in ultimii ani. MasterPass simplifica si securizeaza experienta de cumparare online a consumatorilor nostri si consolideaza relatia de incredere pe care o avem cu ei”, a afirmat Gianluca Drudi, Cards Development Manager, Findomestic.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii