Criza COVID-19 | Criza COVID-19

Poprirea conturilor bancare continua, in ciuda crizei COVID-19: "ING mi-a luat tot salariul de pe card"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-04-04 15:31

Executorii judecatoresti continua popririle pe salarii si conturile bancare ale celor executati silit de banci, IFN-uri, fime de recuperare creante si alti creditori, in ciuda situatiei de stare de urgenta cauzata de pandemia coronavirusului COVID-19.

Executorii judecatoresti nu au oprit popririle desi statul, respectiv ANAF si Directiile de taxe si impozite, a decis sa suspende toate popririle in aceasta perioada dificila de criza, astfel ca banii clientilor bancilor blocati in conturi sunt la dispozitia acestora, incepand din 21 martie, conform prevederilor OUG 29/2020.

Executorii judecatoresti, cei care ordona bancilor sa retina banii din conturi, au decis sa suspende doar executarile silite directe, adica preluarea bunurilor mobile si a celor imobile, nu si pe cele indirecte, respectiv popririle.

"Conducerea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești a decis ca executorii judecătorești să suspende toate procedurile de executare silită directă", se arata intr-un comunicat.

Executorii au luat aceasta decizie pe baza decretului privind instituirea starii de urgenta, potrivit caruia activitatea de executare silita, fara a se preciza tipul acesteia, directa sau indirecta, poate continua doar daca se respecta regulile de disciplina sanitara.

"Conform art. 42 alin. (5) din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, activitatea de executare silită continuă numai în cazurile în care este posibilă respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite prin hotărârile Comitetului Național privind Situațiile Speciale de Urgență, în scopul ocrotirii drepturilor la viață și la integritate fizică ale participanților la executarea silită", se arata intr-un comunicat al UNEJ.

Abuzurile continua

Unele banci nu doar ca nu au suspendat executarile, dar chiar continua abuzurile in cazul popririlor.

Este cazul ING, care i-a luat, ieri, unui client, tot salariul de pe card, in baza unei popriri, si l-a trimis executorului, in ciuda faptului ca legea interzice sa se retina mai mult de o treime din venituri.

Cand a sunat la ING sa intrebe de ce i s-a retinut tot salariul, i s-a spus sa ia legatura cu executorul, insa acesta l-a trimis inapoi la banca. "Sunt pasat de la unul la altul, iar eu am ramas fara niciun ban pe card, sa mor de foame".

 

Taguri: ING Bank  poprire  Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti (UNEJ)  executori judecatoresti  Executare silita  

Comentarii

Pospai Mariana
Popriri pe pensii
Și mie mi-a oprit Alpha Bank 50% din pensia încasată la data de 13 mai 2020. Nu discuta nimeni de la banca pe acest subiect.

Vasile Coman - Bancherul.ro
poprire pensie Alpha Bank
Stimata doamna Pospai, va rog sa ma sunati la telefon 0723292899 sau sa-mi trimiteti un email la adresa: vasile.coman@bancherul.ro, pentru a va ajuta sa rezolvati problema cu oprirea pensiei de catre Alpha Bank, fie pe cale amiabila, fie printr-o reclamatie la autoritati.

Alex
Poprire pe salariu
Buna ziua, Si eu am o poprire pe salariu de 50% de la un creditor, pentru 2 titluri, care a continuat sa fie impusa de executor pe perioada starii de urgenta. Evident, salariul meu a fost poprit in continuare... exista vreun context legal in care as putea sa fac ceva ? Multumesc, Alex

Andreea
Poprire
Bună ziua! Am avut un împrumut la Provident pe care din fiferse motive nu l-am onorat în întregime. Astăzi mi-a venit înștiințarea cu poprire pe salar, card BRD. Este legat în aceasta perioada?

Andreea
Poprire fara venit
Si mie mi s-a pus poprirea de 1/3 din venit la 3 luni dupa ce am ramas fara job. Cand intreb la ce suma s-a calculat si cand s-a calculat acea 1/3 din venit imi dau un raspuns evaziv standard - poprirea a fost facuta in termeni legali bla bla bla. Iar ING trimite toata suma catre executor, nu doar 1/3 din tranzactie - ex: daca imi intra 900 lei pe cont, ING nu imi ia 300 lei cum ar fi legal, ci toti cei 900 lei. Cum am putea rezolva aceste probleme, pt ca vad ca nu sunt singura care se confrunta cu asa ceva.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Criza COVID-19



La BCR se poate intra fara certificat verde

Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19). Iata anuntul bancii, postat pe Facebook: "Împreună rămânem în detalii

Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică. Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație detalii

CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde

"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga: "În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de detalii

Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA

Garanti BBVA a anuntat modalitatea de amanare a ratelor la creditele persoanelor fizice, conform prevederilor OUG 37/2020. Iata informatiile publicate de banca: Informare privind conditiile si efectele suspendarii platii ratelor la credite Avand in vedere detalii

 



 

Ultimele Comentarii