TEHNOLOGII BANCARE | Opinie

Platile mobile ajuta la integrarea financiara a celor care nu au un cont bancar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-09-28 23:04

Platile cu telefonul mobil pot creste gradul de integrare financiara chiar si pentru cei care nu detin un cont bancar, intrucat pot utiliza datele unui card prepaid pentru a achita bunuri si servicii la magazine cu un telefon, spune Cosmin Vladimirescu (foto), General Manager pentru Romania in cadrul MasterCard.

Platile cu smartphones devin tot mai populare, odata cu dezvoltarea noilor tehnologii precum contactless - NFC sau aplicatiile tip portofel electronic din telefoanele mobile, in care se pot introduce datele mai multor carduri.

Recent, odata cu lansarea noilor iPhone 6, Apple a anuntat ca acestea sunt dotate cu tehnologia NFC, care le permite efectuarea de plati la magazinele dotate cu POS-uri contactless, precum si la magazinele online, datorita unei aplicatii speciale Apple Pay, tip portofel electronic.

Si in Romania, MasterCard a lansat un portofel electronic, in colaborare cu mobilPay, care recent a fost integrat in MasterPass, aplicatia electronica a MasterCard care permite efectuarea de plati cu telefonul mobil oriunde in lume.

Sa vedem ce spune Cosmin Vladimirescu, seful MasterCard in Romania, despre evolutia platilor elecronice si a celor mobile:

"Odata cu dezvoltarea tehnologiei, platile electronice au capatat o deschidere fara precedent. Internetul, telefoanele, cardurile pot, efectiv, sa faca lumea mai “mica”. Tinem legatura cu oameni dragi aflati in celalalt colt al planetei si nu mai avem bariere in calea comertului. Indiferent de ora sau de tara magazinului virtual, putem gasi produsele dorite si profita de oferte avantajoase, chiar daca, fizic, poate nu vom ajunge niciodata acolo. Totul devine mai simplu si mai accesibil - tranzactia se incheie in cateva secunde, iar produsele ne vor fi livrate acasa in zilele urmatoare.

In schimb, numerarul iti limiteaza dramatic optiunile, este incomod de folosit si nesigur de transportat, mai ales in calatorii, cand e vorba de sume mai mari."

Reprezentantul MasterCard precizeaza ca platile mobile ajuta si la integrarea financiara a persoanelor care nu au un cont in banca: "Platile mobile, pe de alta parte, pot insemna integrare financiara chiar si pentru cei care nu detin un cont bancar - de exemplu, in MobilPay MasterPass Wallet poate fi integrat si un card prepaid."

Viitorul platilor mobile: mai simplu, mai convenabil, mai sigur

Vladimirescu apreciaza ca la ritmul de crestere a pietei telefoanelor mobile in general, si a celor NFC in special (unde se preconizeaza ca livrarile vor fi de 4 ori mai mari in urmatorii 5 ani ) plata cu telefonul va deveni tot mai frecventa in anii urmatori.

"Este logic sa fie asa: telefonul mobil este printre obiectele pe care le avem zilnic la noi, chiar si atunci cand coboram pana in parcul din fata casei.Asocierea cu parteneri puternici, pentru care inovatia este cuvantul cheie, ca si pentru MasterCard, duce la dezvoltarea platilor mobile intr-un ritm si mai alert. In Romania, la un an dupa lansarea primului portofel electronic, impreuna cu Netopia, a urmat integrarea in MasterPass - serviciul digital de la MasterCard. Acest lucru le permite utilizatorilor - a caror rata lunara s-a dublat de la inceputul anului - sa cumpere de la orice comerciant MasterPass din toata lumea. Iti inregistrezi unul sau mai multe carduri, iar apoi totul merge foarte repede.

Pe langa cele doua anunturi ale partenerilor, si decizia pe care MasterCard a comunicat-o recent, de a institui acceptarea platilor contactless de catre comercianti ca cerinta standard pana in anul 2020, in Europa, va impulsiona platile contactless si mobile.

As rezuma viitorul platilor mobile in cateva cuvinte: mai simplu, mai convenabil, mai sigur", adauga Cosmin Vladimirescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii