BANCI | Profil

Piraeus Bank vizeaza triplarea imprumuturilor pentru populatie si dublarea creditelor pentru IMM si companii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-09 15:12

Pentru 2016, Piraeus Bank vizează dublarea volumului de credite noi pe zona de IMM & corporate şi o triplare a volumului pe retail, prin dezvoltarea unor produse de creditare avantajoase adaptate nevoilor clienţilor, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele: 

De la începutul acestui an Piraeus Bank a lansat un produs de creditare pentru nevoi personale cu marja de 6,5% an, iar pentru credite imobiliare a dezvoltat două opțiuni de creditare cu finanţare diferenţiată în funcţie de perioada de creditare.

"Anul trecut ne-am asumat o acţiune de curăţare a bilanţului şi de repoziţionare. Trecerea pe profit este rezultatul proceselor de restructurare începute în 2015. Suntem acum într-o nouă etapă, care urmăreşte creşterea veniturilor, integrarea de noi concepte şi modele de business în timp ce vom păstra un control riguros al cheltuielilor. Avem o lichiditate foarte bună, iar raportul credite brute/depozite este în continuare subunitar, favorabil acordării creditelor independent de surse externe”, a declarat Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România.

Piraeus Bank România a reuşit în primul trimestru al anului 2016 trecerea pe profit, rezultat al procesului de consolidare şi restructurare desfăşurată în cursul anului 2015. Valoarea profitului net înregistrat este de cca. 1 mil. Euro, în creştere faţă de perioada corespunzătoare anului 2015, când banca a înregistrat pierderi de 17 milioane de Euro. 

Depozitele clienţilor au înregistrat o valoare de 861,6 milioane de euro, constantă faţă de sfârşitul anului trecut, dar în scădere cu 14% faţă de primul trimestru al anului 2015.

Rata fondurilor proprii totale a crescut la 17,5% în trimestrul I din 2016 faţă de 12,1% în trimestrul I al anului 2015.

Valoarea brută a portofoliului de credite a fost de cca. 800 milioane de euro, în scădere cu 3% faţă de sfârşitul anului 2015.

Raportul credite brute/depozite a fost de 0.92 la 31 martie 2016, în uşoară creştere faţă de finele anului 2015, când raportul a fost de 0.89.

Taguri: credite de consum  dobanzi depozite  credite firme  banca  

Comentarii

alex
ha ha
Draga Piraeus ne dai tu un semnal cand sa incepem sa radem. Astia fac planificarea mai adevarata decat comunisti lu Ceausescu cu remarca ca aia doar depaseau planul nu-l triplau :)) Fara Prima Casa cred ca diminuati planul de 3 ori - nu cumva in Buget suma de crestere era intre paranteze.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii