FONDURI DE INVESTITII | Stirea Zilei

Piata fondurilor de investitii, in crestere cu 20-30% in 2013, apreciaza Dragos Neacsu, presedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-02-22 21:13

Piata fondurilor din investitii din Romania, evaluata la 2 miliarde de euro, adica in jur de 2% din PIB, ar putea creste cu 20-30% in 2013, apreciaza Dragos Neacsu (foto), presedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania si seful Erste Asset Management.

"Credem ca piata fondurilor de investitii va creste cu 20-30% in 2013, dupa ce in 2012 a avansat cu 25%, datorita scaderii dobanzilor la depozitele bancare dar si a factorului psihologic dat de un climat politic si economic mai stabil", a spus Neacsu in cadrul unei conferinte.

El a precizat ca este mai optimist in privinta cresterii decat colegii sai din companii concurente, intrucat in primele doua luni ale acestui an, Erste Management a inregistrat cele mai mari cresteri de vanzari de fonduri din istoria companiei. "In ianuarie am avut vanzari nete de peste 100 de milioane de lei, iar in februarie vom avea aceeasi performanta", a spus Neacsu, care apreciaza ca jumatate din performanta industrei este realizata de compania sa.

Erste Asset Management a avansat cu doua puncte procentuale in privinta cotei de piata in 2012, pana la 37% din totalul activelor fondurilor de investitii romanesti, a precizat el. Cei 17 angajati ai companiei administreaza investitii de 4 miliarde de lei distribuite in cadrul celor 5 fonduri de investitii ale companiei.

"Erste Asset Management si-a majorat numarul de clienti de la 6.000 la sfarsitul lui 2007 la peste 106.000 de persoane fizice unice in prezent, iar in 2012, in ciuda mediului ostil, am avut lunar 1000 de noi investitori", a mai spus Neacsu.

"Motivele cresterii in primele luni ale anului sunt date de faptul ca au scazut dobanzile bancare, pe de alta parte este si factorlul pshiologic, cu o stabilitate politica mai mare fata de trimestrul 3 din 2012, cand a fost un an slab pentu totata industria", a adaugat Neacsu.

"Inca un fenomen care ne-a ajutat este faptul ca din februarie am inclus in reteaua BCR cel mai nou fond, lansat in vara lui 2012, in urma fuziunii BCR Obligatiuni cu cel monetar, astfel ca a rezultat cel mai mare fond din Europa Centrala si de Est, ce urmeaza sa depaseasca si fondul similar austriac, de care ne separa 30-40 milioane de euro", a spus seful Erste Asset Management.

El a precizat ca intentioneaza sa introduca noi categorii de fonduri de nisa, denumite fonduri nearmonizate, precum fonduri de hedging si fonduri imobiliare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

Nimeni nu poate opri Facebook sa faca profit din promovarea fraudelor online

A trecut mai bine de o luna de zile, din 5 februarie 2024, de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un comunicat in care atragea atentia asupra clipurilor false (deepfake) care circula pe Facebook cu guvernatorul Mugur Isarescu recomandand diverse „platforme detalii

 



 

Ultimele Comentarii