ASIGURARI | Analiza

Piata de asigurari a crescut cu 22,4% in 2008, in scadere fata de anul precedent

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-18 08:08

Companiile de pe piaţa românească de asigurări au înregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), în creştere cu 22,4% faţă de 2007, asigurările de credite continuându-şi declinul, arată datele publicate marţi de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

La valori calculate în euro, la cursul mediu de 3,6827 lei/euro, creşterea pieţei a fost de 10,9%.

Creşterea pieţei de asigurări a încetinit în ultimul trimestru al anului trecut. După primele nouă luni din 2008, avansul pieţei a fost de 25,6%.

Creşterea pieţei de asigurări a încetinit anul trecut faţă de 2007, când avansul a fost de 25,25%.

Asiguratorii au înregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise pe segmentul de asigurări generale de 6,98 miliarde lei, în creştere cu 22% faţă de 2007.

Primele subscrise din asigurări Casco şi-au majorat ponderea în piaţa asigurărilor generale până la 50,5% în 2008, de la 45,7% în 2007, după ce au înregistrat o creştere de 34,72%.

Primele subscrise din asigurările de răspundere civilă auto (RCA) au crescut cu 20,6%, evoluţie care a făcut ca ponderea acestora în total piaţă de asigurări generale să ajungă la 25,9%.

Pe segmentul de asigurări de viaţă, primele brute subscrise au însumat anul trecut 1,8 miliarde lei, reprezentând 20,5% din întreaga piaţă. Piaţa asigurărilor de viaţă a crescut şi în 2008 mai repede decât asigurările generale, avansul înregistrat fiind de 24,11%.

Primele aferente asigurărilor de tip unit linked (cu componentă investiţională) au crescut anul trecut cu 7%. CSA semnalează că analiza pe ultimii trei ani arată că asigurările unit linked contribuie din ce în ce mai puţin la creşterea pieţei de asigurări de viaţă.

Asigurările de credite s-au înjumătăţit

Primele brute subscrise din asigurări de credite au continuat să scadă şi în 2008, asigurătorii realizând o selecţie mai atentă a riscurilor preluate în asigurare.

Astfel, primele aferente asigurărilor de credite au înregistrat o scădere cu 51,9% faţă de 2007, evoluţie care a diminuat ponderea acestora în total prime brute subscrise din asigurări generale până la 2,7% în 2008, faţă de 6,9% în 2007 şi 8,6% în 2006.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii