RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Pentru ce sume minime datorate si in ce conditii imi poate pune ANAF poprire pe conturi?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-02-29 09:15

"Buna seara, domnule Coman,

BCR M-A INFORMAT PRINTR-UN SMS CA AM PRIMIT O POPRIRE PE CONT IN VAL DE 200 Lei – reprezentand impozit casa de la DIT sector 1.
ACEASTA BLOCARE DE CONT S-A FACUT NETINAND CONT DE Ordinul nr.2098/2019.

Fiscul nu mai pune poprire pe conturile persoanelor cu restante de peste 2000 Ron SI A DATEI SCADENTE DE PLATA IMPOZIT.

SUMA DE 200 LEI PLUS COMISIOANELE DE PLATA CATRE DIT SECTOR 1 AU FOST BLOCATI SI RETRASI DIN CONT FARA ACORDUL MEU , TITULAR DE CONT.

VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU EXPLICAREA ACESTEI PROCEDURI ABUZIVE", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Ordinul ANAF pe care-l invocati (Nr. 2098/2019 pentru modificarea Procedurii privind emiterea şi comunicarea unor acte administrative şi de executare pentru debitorii care înregistrează obligaţii fiscale restante sub o anumită limită, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 727/2019), prevede urmatoarele, la punctul 6.4:

Pentru debitorul persoană fizică se emite adresa de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti şi adresa de înştiinţare privind înfiinţarea popririi, dacă:

a) până la expirarea termenului prevăzut la art. 230 alin. (1) din Codul de procedură fiscală (15 zile de la comunicarea somatiei privind executarea silita), obligaţiile bugetare/fiscale rămase nestinse din somaţie sunt peste 2.000 lei;

b) până la expirarea termenului de 90 de zile de la comunicarea somaţiei, obligaţiile bugetare/fiscale rămase nestinse din aceasta sunt peste 1.000 lei;

c) până la expirarea termenului de 180 de zile de la comunicarea somaţiei, obligaţiile bugetare/fiscale rămase nestinse din aceasta sunt peste 100 lei.

Asadar, in cazul dumneavoastra, fiind vorba de o datorie de 200 de lei, ANAF putea sa va puna poprire pe cont daca au trecut 180 de zile de la comunicarea somatiei.

In caz contrar, va sfatuiesc sa depuneti, mai intai, o reclamatie la BCR, in care sa cereti explicatii si eventual despagubiri pentru blocarea contului. (vezi aici raspunsul integral)

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam.

Taguri: reclamatie BCR  Banca Comerciala Romana (BCR)  Reclamatiibanci.ro  Educatie financiara  poprire  

Comentarii

Eugen
Poprire
Din cate inteleg poprirea a fost emisa de catre DIT sector 1 pentru impozite si taxe la buget local si nu de ANAF care administreaza impozite si taxe de stat.Deci Ordinul 2098 nu are aplicabilitate oricum.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii