BANCI | Stirea Zilei

PDL si PSD decid astazi soarta conducerii CEC Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-27 23:14

Democrat liberalii intenţionează să-l menţină pe Radu Graţian Gheţea în funcţia de preşedinte al CEC Bank, subiectul urmând să fie discutat şi în şedinţa coaliţiei PDL-PSD, programată pentru marţi, au declarat pentru NewsIn surse din PDL.

"Noi nu intenţionăm să-l schimbăm din funcţie pe Gheţea" au precizat sursele citate, arătând că problema va fi tranşată marţi dimineaţă, de conducerile PDL şi PSD.

În martie, preşedintele AVAS, Mircea Ursache, din partea PSD, declara că Adunarea Generală a Acţionarilor CEC Bank se va întruni pentru aprobarea bilanţului băncii pe 2008, precum şi pentru schimbarea conducerii băncii.

"Componenţa consiliul de administraţie va fi schimbată, pentru că majoritatea membrilor nu mai au nicio funcţie în Ministerul de Finanţe. În viziunea mea, cel mai potrivit dintre numele vehiculate pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a spus Ursache, care este şi membru PSD.

Enache Jiru este în prezent şeful comisiei de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a înlocuit pe Sebastian Vlădescu.

Jiru a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi preşedinte al CEC în perioada guvernului Năstase. În 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii.

PDL ar putea avea pretenţia să numească preşedintele CEC Bank, în condiţiile în care la şefia Eximbank - cealaltă bancă deţinută majoritar de stat - a fost numit, spre finalul lunii februarie, cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea.

Costea a înlocuit-o în funcţie pe Carmen Radu. El a fost preşedinte al Emporiki Bank România din toamna lui 2008 şi anterior preşedintele al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, începând din 2004.

AVAS deţine 95,374% din capitalul Eximbank, restul acţiunilor aflându-se în posesia celor cinci societăţi de investiţii financiare: SIF Banat Crişana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia şi SIF Oltenia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii