BANCI | Ultima Ora

Patria Bank obtine de la FEI un imprumut subordonat tip Invest EU

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-04-28 11:35

Fondul European de Investiții (FEI) a semnat un contract de împrumut în valoare de 5 milioane EUR cu Patria Bank, un creditor român specializat în finanțarea antreprenorilor mici si mijlocii cu acces limitat la finanțare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Tranzactia pentru un imprumut subordonat de nivel II, sustinuta de Invest EU, va contribui la consolidarea pozitiei de capital a Patria Bank, facilitand astfel continuarea cresterii si dezvoltarii acesteia, cu scopul final de a imbunatati accesul la finantare pentru antreprenorii micro din zonele rurale si urbane mici din Romania. Aceasta este prima tranzacție FEI semnată în cadrul produsului InvestEU de investiții pentru consolidarea capacităților.

Marjut Falkstedt, director general al FEI, a declarat: “În vremuri dificile, de multe ori cei mai mici jucatori din economie se straduiesc cel mai mult. Acest nou acord între Patria Bank și FEI dezvolta cooperarea noastră excelentă pe termen lung, care a început în urmă cu mai bine de 10 ani. Până în prezent, mai mult de 6.500 de clienti cu venituri mici care, de obicei, se luptă să obtina împrumuturi tradiționale, au putut accesa finanțare datorită sprijinului nostru comun. Noul împrumut subordonat susținut de InvestEU va stimula capacitățile instituționale ale Patria Bank și va sprijini banca în misiunea sa de a facilita incluziunea financiară și socială în România."

“Suntem bucuroși să ne extindem colaborarea cu FEI, care ne va sprijini în continuare sa ajutam clienții și sa ne continuam misiunea de a le facilta cat mai multor antreprenori locali accesul la servicii bancare și financiare.

Burak Yildiran, Director General al Patria Bank
Burak Yildiran, Director General al Patria Bank

Analizând parteneriatul nostru pe termen lung cu FEI, credem cu tărie că portofoliul de produse de garantare este un adevărat sprijin pentru toate microîntreprinderile (prin produsul nostru EASI am oferit mai mult de 6.500 de împrumuturi) și cu acest instrument financiar vom continua să jucăm un rol activ pe piața locală și să contribuim la stabilitatea economiei României” a declarat Burak Yildiran, Director General al Patria Bank.

Despre FEI

FEI face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Acesta sprijină întreprinderile mici din Europa prin îmbunătățirea accesului acestora la finanțare printr-o gamă largă de intermediari financiari selectați, cum ar fi băncile, societățile de garantare și de leasing, furnizorii de microcredite și fondurile de capital privat. FEI concepe și oferă instrumente de finanțare prin capitaluri proprii și prin îndatorare care promovează obiectivele UE în sprijinul antreprenoriatului, creșterii economice, inovării, cercetării și dezvoltării, tranziției verzi și digitale și ocupării forței de muncă.

Programul InvestEU urmărește să consolideze reziliența economică și să promoveze inovarea și crearea de locuri de muncă în Europa. Inițiativa urmărește să sprijine investiții în valoare de peste 372 de miliarde EUR în perioada 2021-2027, utilizând o garanție bugetară a UE. Proiectele sustinute sunt aliniate la prioritățile de politică ale UE, inclusiv la competitivitate și la Pactul Verde European. Grupul Băncii Europene de Investiții, inclusiv Fondul European de Investiții, este principalul partener de implementare al InvestEU.

Despre Patria | www.patriabank.ro

Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia.

Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  imprumut  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii