BANCI | Interviu

OTP Leasing deschide sapte noi sucursale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-10 17:44

OTP Leasing România estimează că va finanta achizitii de bunuri de 200 milioane euro în 2008, prin consolidarea vânzărilor în capitală si extinderea retelei în tară, si că va trece pe profit, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Mircea Dihel.

"OTP Leasing România are ca obiectiv finantarea de bunuri de aproximativ 200 milioane euro în acest an, bazându-se foarte mult pe sucursalele pe care le va deschide în tară în prima jumătate a acestui an", a mentionat Dihel, care a adăugat că sapte sucursalele vor fi inaugurate până în martie, iar una va fi deschisă probabil până în aprilie sau mai.

"Estimăm ca fiecare sucursală va contribui cu finantări de de aproximativ 15 milioane euro până la sfârsitul anului", a mai spus seful OTP Leasing. El a adăugat că OTP Leasing va fi prezentă în Craiova, Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj, Oradea si Iasi.

"În 2008 vrem să intrăm pe profit, să ajungem la cel putin un milion de euro", a mai spus Dihel. "Dacă afacerile OTP Leasing vor fi de 200 milioane în acest an, probabil compania va ajunge printre primele sase firme de leasing din România, urmând ca în 2009 să finanteze bunuri de 350 milioane euro, rezultat care o va aduce în top patru", a mai spus seful OTP Leasing.

Mircea Dihel a adăugat că în cele trei luni si jumătate de activitate în 2007, OTP Leasing a finantat bunuri de 36,5 milioane euro.

"Activitatea pe 2007 am început-o în august, atunci când am fost înstiintati de către Banca Natională a României (BNR) că putem să începem activitatea, însă, contracte am început să încheiem de la jumătatea lunii", a mentionat directorul general al OTP Leasing.

Principalele motoare de crestere a afacerilor au fost produsele companiei, precum si timpul redus de răspuns pe care îl primeste clientul, de 24 de ore, a mentionat Dihel.

Compania a încheiat în jur de 2.000 de contracte în activitatea din 2007 si estimează că va încheia circa 7.000 - 8.000 de contracte în acest an.


În structura portofoliului OTP Leasing din 2007, finantarea de achititii de autovehicule de transport si de pasageri a avut o pondere de 90%, iar echipamentele au reprezentat restul de 10%.

În 2008, OTP Leasing mizează pe o usoară scădere a ponderii segmentului auto în structura portofoliului, până la 75%, vehiculele grele si echipamente urmează să detină 15%, iar segmentul de imobiliar (real estate) va reprezenta o zecime din total finantărilor.

"Vrem să ne remarcăm în primul rând pe piata auto, ca fiind unul din principalii jucători. Produsele pe care le avem în prezent pe acest segment sunt dintre cele mai competitive de pe piată, iar unul din principalele obiective este acela de a avea o plajă cât mai mare din piata de leasing românească de autovehicule", a mai spus directorul general al OTP Leasing.

El a adăugat că echipamentele si segmentul de real estate sunt surse de profit pentru companie, însă principala tintă rămâne piata de autovehicule.

"Probabil că în acest an segmentul de autovehicule va înregistra un trend crescător, însă foarte mic comparativ cu 2007", a mai spus Dihel.

El a explicat că, în cazul în care infrastructura din România se va dezvolta, probabil va creste si vânzarea de autovehicule.

Şeful OTP Leasing a mentionat că urmează să lanseze în perioada imediat următoare un produs imobiliar destinat finantării de ansambluri rezidentiale.

Compania va participa, din acest an, si la licitatiile publice. "Cu un portofoliu de circa 40 milioane de euro ne putem înscrie în cursa pentru astfel de licitatii, care necesită o anumită experientă si un portofloiu bun", a mai spus Dihel.

În ce priveste nivelul investitiilor, compania a alocat 400.000 euro pentru lansarea de noi produse (marketing, promovarea produselor prin dealeri si deschidere de noi sucursale), fără să existe un buget fix. "Se va investi atât cât este nevoie", a spus Dihel.

"Vrem să fim perceputi ca un jucător activ pe piată, un jucător agresiv în domeniul leasingului. Principalul nostru actionar, Merkantil, este unul dintre primii doi sau trei jucători de pe piata din Ungaria si, practic, ne-au cerut să ajungem la aceeasi pozitie pe piata din România", a adăugat seful OTP Leasing România.

Actionarii majoritari ai OTP Leasing România IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% din actiunile companiei, si OTP Bank România, cu o participatie de 30%.

Dobânzile practicate pe piata românească de leasing ar putea ajunge la 9% la sfârsitul lui 2008

"Dobânda pe piata de leasing din România probabil va urca la aproape 9% la sfârsitul lui 2008 din cauza cresterii costurilor de refintantare pe piata internatională", a mai spus Mircea Dihel.

El a mentionat că OTP Leasing nu va face deocamdată nicio modificare, întrucât costurile de refinantare pentru OTP Leasing au rămas neschimbate. În ce priveste piata românească de leasing, în acest an ar putea creste mai mult pe segmentul de leasing imobiliar si pe cel de echipamente, în timp ce segmentul auto va cunoaste o oarecare stagnare.

"În acest an probabil piata de leasing va depăsi 5 miliarde de euro, în crestere cu circa 20%, de la 4,2 miliarde cât este estimată pentru 2007", a mai spus Mircea Dihel.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii