BANCI | Opinie

Mugur Isarescu reproseaza profesorilor ca nu s-au opus legii privind darea in plata

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-05-19 15:37

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, reproseaza mediului academic, asa cum a facut-o si anul trecut, cu ocazia disputelor privind Codul Fiscal, ca nu s-a opus nici legii privind darea in plata, cu toate ca aceasta contravine flagrant principiilor economiei de piata.

"În anul care a trecut au existat cel puţin două subiecte fierbinți – codul fiscal şi legea dării în plată – asupra cărora ar fi fost oportun să se pronunţe mai mulţi reprezentanţi ai mediului academic. Dacă voci credibile din aceste medii s-ar fi făcut auzite, poate că unele măsuri sau acte normative care pun în pericol durabilitatea creșterii economice sau contravin flagrant principiilor economiei de piață ar fi fost reevaluate", a spus guvernatorul, intr-o prelegere sustinuta la SNSPA.

"Aș vrea să cred că s-a învățat o lecție din ceea ce s-a întâmplat în 2015 și în prima parte a anului 2016 și că dezbaterea publică va decurge altfel de acum înainte. M-aș bucura mult ca populației să i se explice, într-o manieră lucidă și accesibilă, beneficiile şi costurile reale ale unor decizii de politică economică. Cuvântul comunităţii academice ar trebui să se facă auzit pentru a fi luat în calcul la formularea sau reformularea măsurilor cu impact major în plan economic și financiar. Discutarea oportunității acestora cu competență, calm și responsabilitate, ar evita multe derapaje populiste și ar face ca drumul economiei să fie mai lin…", a adaugat Mugur Isarescu.

Convergenta cu zona euro poate uni natiunea

Guvernatorul a tratat mai multe teme economice in discursul sau, printre care si cea a convergentei cu zona euro, care ar trebui sa devina un proiect de tara.

"Din aceasta perspectivă, a nevoii de dialog onest si constructiv între cei care dețin expertiză relevantă şi autoritate profesională, îndrăznesc să spun că percep tema convergenţei drept una care poate uni naţiunea. Se poate contura – cred eu – chiar un proiect de ţară pentru încă o generaţie. Este dezirabil să clădim pe fundaţiile care s-au ridicat deja şi să înţelegem că procesul de convergență este un efort colectiv care are multe dimenisuni ce se susțin reciproc. Niciuna dintre acestea nu trebuie neglijată. De pildă, pentru a converge, avem nevoie în egală măsură de fonduri europene și de reguli europene – și este greu să progresăm dacă nu absorbim masiv aceste fonduri și nu respectăm aceste reguli... Dar dacă ne dorim cu adevărat ca procesul de convergență al economiei românești să fie o poveste de succes, vom reuși să promovăm politici economice coerente și consecvente în toate domeniile care contează pentru derularea acestui efort complex."

Vezi aici discursul integral

Taguri: lege darea in plata  Mugur Isarescu  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  reclamatie Vodafone  

Comentarii

Pantera Gaoz
Bun-i vinul ghiurghiului. Nu ala de la Dragasani!
Sa se opuna in ce fel? Nea Mugure, ce economie de piata este acea in care bancile matale fac profit cu ajutorul clauzelor ilicite? In plus cand ne prindem de escrocherie te numesti avocatul lor. Matale chiar ne crezi inca prosti? Esti in eoarere care te va costa scaunul si sigur odata cu pierderea imunitatii o dai prin instanta in mii de procese care ti se vor instrumenta. Succesuri.

Pantalon Maron
Despre masonul rang 33
Ati bagat la inaintare impotriva DIP pe toti: Asociatia Salvati Copiii, Romania (ne)Curata, mai aveati pe mama lui Stefan cel Mare. Du-te dupa ea nea Mugurele! Smiorc!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii