BANCI | Stirea Zilei

Mugur Isarescu: Ce fonduri sa luam de la FMI, nu vedeti ca nu avem ce sa facem cu rezerva externa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-03 16:21

Romania nu are nevoie de sprijin financiar din parte FMI iar economia tarii nu se confrunta cu probleme de genul celor avute de tarile vecine, precum Ungaria, a declarata astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in cadrul conferintei de presa prilejuita de prezentarea raportului asupra inflatiei.

Referindu-se la un eventual sprijin financiar acordat Romniei de către Fondul Monetar Internaţional (FMI), Isărescu a arătat că nu există "nici un fel de negocieri".

"Ce să mai luăm de la FMI, nu aţi văzut ce rezervă avem? Unde să o mai punem?", a precizat Isărescu.

El a precizat că Romnia nu are probleme de genul celor cu care se confruntă ţările vecine.

"Avem o cu totul şi cu totul altă situaţie a finanţelor naţionale", a continuat guverantorul BNR.

El a arătat că, n primul rnd, datoria publică a Romniei este la un nivel foarte jos, ca raport n PIB, respectiv de 12%, fata de 60% in alte tari.

Pnă n prezent, Ucraina şi Ungaria au solicitat sprijin financiar din partea FMI, pentru a putea depăşi efectele provocate de criza globală.

Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus, săptămna trecută, ratingul Romniei pentru mprumuturi n monedă străină pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", şi calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectivă "Negativă", ca urmare a riscurilor determinate de necesarul ridicat de finanţare de pe pieţele internaţionale de credit.

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) ar trebui să trimită n Romnia o echipă de specialişti care să cunoască realităţile şi să refacă datele "scrise pe lngă subiect", a declarat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Sperăm ca S&P să trimită o echipă de specialişti care să refacă cele două pagini scrise pe lngă subiect", a afirmat şeful băncii centrale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii