BANCI | Interviu

Moody's analizeaza scaderea ratingurilor UniCredit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-11-16 16:55

Moody's a plasat sub supraveghere, cu implicaţii negative, calificativul 'C' pentru soliditatea financiară a băncii italiene UniCredit şi ratingurile 'A2 /Prime-1' pentru datorii şi depozite pe termen lung şi scurt, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

De asemenea, Moody's a plasat sub supraveghere, cu implicaţii negative, ratingurile unor subsidiare ale băncii italiene: UniCredit Leasing, UniCredit Bank AG, UniCredit Bank Austria, UniCredit Luxembourg S.A., ATF Bank, UniCredit Bank Slovakia a.s., Bank Polska Kasa Opieki S.A. şi Yapi ve Kredi Bankasi AS.

Decizia plasării sub supraveghere, cu implicaţii negative, a calificativului 'C' pentru soliditatea financiară al băncii italiene UniCredit a fost determinată de anunţarea, luni, a rezultatelor trimestriale, care arată o pierdere netă de 10,6 miliarde de euro şi un declin al profitului operaţional, susţine Moody's. Pierderile au fost cauzate de deprecieri de active de 8,7 miliarde de euro, în urma achiziţiilor din Kazahstan şi Ucraina, şi deprecieri de active de 135 milioane de euro din cauza expunerii la Grecia.

De asemenea, UniCredit SpA a anunţat luni vânzarea unui pachet de acţiuni în valoare de 7,5 miliarde de euro pentru majorarea capitalului şi un nou plan strategic până în 2015, prin care UniCredit se va concentra pe activitatea de retail şi corporate banking, mai stabilă, în regiunile de bază precum Italia, Austria, Germania, Polonia, Turcia, Rusia şi Cehia, pentru ca banca să fie protejată de volatilitatea de pe pieţe şi să-şi stabilizeze profitul.

Moody's apreciază pozitiv planul de majorare a capitalului şi faptul că UniCredit continuă să dispună de lichidităţi considerabile, în pofida condiţiilor actuale de pe pieţe. Agenţia estimează că ar putea fi revizuit în creştere calificativul 'C' pentru soliditatea financiară al băncii italiene în eventualitatea îmbunătăţirii semnificative a profitabilităţii, în special pe piaţa din Italia, şi a reducerii nivelului creditelor neperformante. Totuşi Moody's consideră că astfel de evoluţii ar puţin probabile pe termen scurt şi mediu.

UniCredit Group este cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa. Divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, a obţinut un profit net de 122 milioane de lei în primele nouă luni din 2011, în scădere cu 43% faţă de perioada similară a anului 2010.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii