PENSII PRIVATE | Interviu

Mircea Oancea: Piaţa pensiilor obligatorii va ajunge la 850 milioane lei si 4 milioane de participanti in acest an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-15 13:15

Piaţa pensiilor obligatorii va ajunge până la sfârşitul acestui an la active administrate de 850 milioane lei şi 4 milioane de participanţi, nivelul activelor rămânând redus, în condiţiile în care reprezintă doar 0,17% din produsul intern brut (PIB), a spus miercuri şeful CSSPP, Mircea Oancea.

"În prezent, avem active nete de 500 milioane lei în sistem, iar numărul de participanţi la fondurile de pensii pensii obligatorii e de aproape 3,8 milioane", a declarat Oancea.

El a adăugat că, până la 30 septembrie 2008, s-a înregistrat o evoluţie cosntant crescătoare pe piaţa pensiilor private obligatorii (pilonul II), în condiţiile unei structuri care a permis administratorilor să investească constribuţiile în instrumente considerate cu un grad de risc cel mai scazut.

Oancea a explicat că fondurile de pensii au avut o perioadă mai dificilă din punct de vedere al investiţiilor pe piaţa de capital în ultima perioadă.

În ce priveşte criza de pe plan mondial, Oancea susţine că "este posibil să se ajungă la o recesiune care să afecteze şi piaţa pensiilor private".

"Avem un sistem incipient, iar perioada de revenire trebuie să ne prindă pe o structură bine definită", a menţionat Oancea.

Preşedintele CSSPP a precizat că, în prezent, 80% din activele fondurilor de pensii obligatorii sunt plasate în obligaţiuni de stat şi municipale şi în depozite bancare.

"Fondurile au o expunere de numai 3% pe piata de capital", a mai spus Oancea.

Piaţa pensiilor private obligatorii (pilon II) a ajuns la active nete de 498,3 milioane lei (133,47 milioane euro) la sfârşitul lui septembrie, în creştere cu 26,54% faţă de luna anterioară, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cele 14 fonduri de pensii obligatorii aveau la sfârşitul lui septembrie 3,779 milioane participanţi de la care încasează contribuţii.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creÈ™tem preÈ›urile sau marjele clienÈ›ilor existenÈ›i. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii