BANCI | Stirea Zilei

Ministerul Finantelor neaga propunerea de instituire a unui moratoriu privind executarea silita a garantiilor imobiliare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-15 13:05

Referitor la informaţiile apărute pe fluxurile de ştiri ale agenţiilor Agerpres, Mediafax şi Newsin în data de 13 ianuarie 2009, care fac referire la "instituirea unui moratoriu de 2 ani privind executarea silită a garanţiilor imobiliare ale populaţiei, pentru creditele bancare destinate cumpărării sau construcţiei de locuinţe", Ministerul Finanţelor Publice face următoarele precizări:

- "Instituirea unui moratoriu de 2 ani privind executarea silită a garanţiilor imobiliare ale populaţiei, pentru creditele bancare destinate cumpărării sau construcţiei de locuinţe" nu a făcut obiectul prezentării domnului Gheorghe Pogea. în cadrul acestei reuniuni, Ministrul Finanţelor Publice a prezentat doar principiile şi obiectivele care trebuie avute în vedere la elaborarea planului de măsuri anti-criză, precum şi priorităţile în aplicarea măsurilor anti-criză:

Principii şi obiective:

Măsurile de contracarare a efectelor crizei trebuie să aibă caracter anti-ciclic, pentru a nu escalada situaţia creată;

Măsurile anti-criză luate la nivel naţional trebuie corelate cu cele luate la nivelul U.E. pentru a maximiza efectul lor;

Procesul de convergenţă economică cu U.E. inclusiv calendarul de aderare la zona Euro trebuie menţinut;

Interesele economice ale populaţiei precum şi susţinerea securităţii sociale trebuie protejate;

Atractivitatea investiţională a României trebuie menţinută şi în condiţiile crizei;

Măsurile de contracarare a efectelor crizei trebuie luate într-o ordine logică astfel încât o măsură luată să devină resursă sau suport pentru măsurile ulterioare.

Priorităţi:
I. Corectarea imediată a efectelor sociale şi financiare generate de criză;
II. Prevenirea transformării crizei financiare în recesiune;
III. Limitarea scăderii ritmului de creştere economică;
IV. Fructificarea posibilelor oportunităţi de care dispune România, în contextul actual al crizei.

- Întâlnirea consultativă, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, în data de 12 ianuarie 2009, cu reprezentanţi ai Guvernului, Băncii Naţionale a României, Comisia Naţională de Prognoză, Asociaţiei Române a Băncilor, Eximbank, confederaţiilor sindicale şi patronale, Consiliul Investitorilor Străini şi alte asociaţii, a avut ca scop principal constituirea grupurilor de lucru pentru elaborarea unei platforme comune de măsuri anticriză. Astfel, în perioada 12 - 22 ianuarie a.c., în baza propunerilor primite din partea participanţilor, cele trei grupuri de lucru constituite (Grupul "Măsuri pentru susţinerea creşterii economice", Grupul " Măsuri privind asigurarea surselor de finanţare a dezvoltării economice" şi Grupul "Măsuri privind salarizarea, pensiile şi protecţia socială") vor elabora planul de măsuri pentru atenuarea efectelor crizei economice.

Orice alte informaţii referitoare la conţinutul discuţiilor, din cadrul întâlnirii, nu reprezintă punctul de vedere al instituţiei noastre, se mai precizeaza in comunicat.

Newsin a anuntat in urma cu doua zile ca Ministerul Finanţelor Publice propune instituirea unui moratoriu de doi ani privind executarea silită a garanţiilor imobiliare ale populaţiei, pentru restanţe la credite bancare destinate cumpărării sau construcţiei de locuinţe, potrivit unui document obţinut de NewsIn.

Documentul conţine 6 măsuri şi 23 de acţiuni anti-criză şi a fost înaintat de ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea, reprezentanţilor patronatelor, băncilor şi sindicatelor prezenţi la discuţiile purtate luni la Ministerul Finanţelor legate de măsurile pentru combaterea efectelor crizei economice.

În perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat că partidul său va promova un moratoriu pe doi ani al executărilor silite în cazul celor care au făcut credite imobiliare şi nu-şi mai pot permite acum să le ramburseze.

"Vom iniţia un moratoriu de doi ani al executărilor silite ale garanţiilor imobiliare, astfel încât cei care nu mai pot rambursa creditele pentru locuinţe nu-şi vor pierde casele în care au investit", a spus Videanu, în 20 noiembrie 2008.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii