BANCI | Stirea Zilei

Ministerul Finantelor a vandut titluri de stat in valoare de 125 milioane euro cu o dobanda de 10,51%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 22:05

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut, luni, certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la o lună, de 520,5 milioane lei (124,6 milioane euro), la un randament mediu anual de 10,51%, în scădere faţă de cel acceptat la licitaţia anterioară.

Finanţele au atras cu 4% mai mult decât suma de 500 milioane lei anunţată iniţial. Randamentul maxim acceptat a fost de 10,74% pe an.

Băncile au depus cereri de cumpărare de 1,773 miliarde lei (424,6 milioane euro).

La şedinţa similară din 21 aprilie, Finanţele au vândut titluri de stat, cu scadenţă la 30 zile, de 1,899 miliarde lei (447,5 milioane euro), cu 26,6% mai mult decât suma anunţată iniţial, la un randament mediu anual de 11,48%.

Pentru luna mai, MFP şi-a programat să emită titluri de stat de 6 miliarde lei. Finanţele au atras în primele patru luni din 2009 circa 26,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finanţarea şi refinanţarea datoriei publice. După patru licitaţii din această lună, MFP a luat peste 4,5 miliarde lei.

Guvernul şi-a asumat o ţintă de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, în urma acordului de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional. FMI a fixat României ţinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea şi maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Secretarul de stat în MFP, Bogdan Drăgoi, declara săptămâna trecută că Finanţele vor continua să emită titluri de stat pe piaţa internă, dar scadenţele acestora vor fi pe perioade mai lungi. Ministrul de resort, Gheorghe Pogea, declara, în schimb, la finalul lunii aprilie că randamentele pentru titlurile de stat vor scădea după intrarea primei tranşe a împrumutului de la Comisia Europeană, iar licitaţiile se vor rări, ca urmare a retragerii statului din piaţă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii