TEHNOLOGII BANCARE | Ultima Ora

MasterCard a instalat primul POS intr-o piata din Capitala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-14 09:01

Demersurile MasterCard de încurajare a plăților cu cardul au determinat implementarea primului POS într-o piață din Capitală. Astfel, începând cu 11 decembrie, în Piaţa Hala Traian din sectorul 2, București, posesorii de carduri au ocazia de a plăti cu cardul pentru legumele, fructele şi verdeţurile cumpărate, anunta MasterCard intr-un comunicat, in care se mai precizeaza urmatoarele: 

Pe plan naţional, MasterCard a susţinut în permanenţă initiaţive de stimulare a plăţilor electronice oferind consumatorilor informaţii despre beneficiile la nivel personal ale utilizării cardului, precum rapiditate și siguranţă, subliniind totodată şi efectele benefice asupra creșterii gradului de fiscalizare.

În 2015, în contextul local, în care românii utilizează de patru ori mai puţin cardurile pentru a efectua plăţi la comercianţi comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrală Europeană, MasterCard a adaptat platforma educaţională - EduCard - lansată în 2009 pentru promovarea plății cu cardul cu componente dedicate pe zona de educație financiară și promoții pentru încurajarea cumpărăturilor pe bază de card. Toate aceste acțiuni sunt menite să schimbe statisticile care anul trecut arătau că, în medie, 14 tranzacţii de plată pe fiecare card emis de băncile locale, aducandu-ne mai aproape de media europeana a fost de 60 de tranzacţii.

„Experimentul <piaţa> a pornit ca un proiect pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel o realitate și un lucru normal pentru cumpărătorii de la Piaţa Traian. Proiectul vine în completarea acţiunilor şi a campaniei #doarcucardul desfăşurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plățile cu cardul. Suntem încântaţi să le oferim posesorilor de carduri MasterCard și Maestro posibilitatea de a realiza plăți într-un mod uşor și sigur la piață. Iar tehnologia contactless le va oferi o experienţă şi mai rapidă”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru România.

Episodul pilot, desfășurat în toamna acestui an, a surprins reacțiile pozitive ale cumpărătorilor din piață, demonstrând că instalarea unui POS în astfel de locuri este mai mult decât bine venită. Puteți vizualiza video-ul aici: https://youtu.be/GaOl1NfaKcc .

„Sperăm ca acesta să fie un prim pas către extinderea plăților cu cardul către zone care până acum au fost apanajul exclusiv al numerarului, astfel încât cumpărătorii să beneficieze de securitate și confort, contribuind în același timp la reducerea economiei gri,” a adăugat Cosmin Vladimirescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii