BANCI | Interviu

Marinel Burduja, Raiffeisen Bank: Relansarea creditarii companiilor depinde de revigorarea economiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-12 16:32

Marinel Burduja, vicepresedintele Raiffeisen Bank, spune ca relansarea creditarii marilor companii depinde de premisele pentru revigorarea economiei.

"Segmentul corporaţiilor are o anumită latenţă în răspuns, de 6-8 luni. Pot spune că primele semnale pozitive, de relansare a creditării, vor veni cel mai devreme la sfârşitul anului, dar pentru acest lucru trebuie să existe premise, măsuri pe care economia să le aibă la dispoziţie", a declarat prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank România, responsabil pentru divizia corporaţii, Marinel Burduja, într-un interviu acordat NewsIn.

Printre premisele necesare, prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank a enumerat creditul mai ieftin, precum şi politici economice care să permită demararea în forţă a unor activităţi.

"Avem nevoie de măsuri pentru stimularea agriculturii dar şi pentru atragerea fondurilor structurale. Noi dăm prea mult loc disputelor, în loc să ne concentrăm pe soluţii eficiente", a completat el.

Burduja a mai subliniat că, în condiţiile actuale de piaţă, este nevoie de o utilizare mult mai eficientă a resurselor de către companii.

"Există un climat arid în domeniul creditului. Costurile au crescut şi asistăm la o restrângere a pieţelor de desfacere, ceea ce înseamnă că este nevoie de o redimensionare a modului în care îmi atrag resursele de finanţare. Măsurile necesare trebuie să ţină cont de bunul simţ şi de un management riguros al companiilor", a mai spus reprezentantul Raiffeisen Bank.

El a dat exemplu unei companii care, cu toate că şi-a redus cu 10% personalul, a reuşit în ultima perioadă să-şi crească productivitatea cu 25%.

Burduja a mai afirmat că este important de înţeles că soluţiile pentru economia românească nu vor veni decât într-o măsură limitată din exterior.

"Mi se pare important să înţelegem că soluţiile nu vor veni decât într-o măsură destul de limitată din fondurile de la FMI sau UE. Aceşti bani nu soluţionează problema creşterii economice din sistemul românesc, ci atenuează efectele crizei sau constituie premise pentru soluţiile necesare. Pentru guvern, important este ca execuţia bugetară să se desfăşoare conform previziunilor", a spus el.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii