BANCI | Ultima Ora

Managerii firmelor sunt optimisti: economia continua sa creasca in perioada iulie-septembrie, stimulata de constructii si comert

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-28 14:07

Economia va continua sa creasca in perioada iulie-septembrie, apreciaza managerii companiilor, confirmand estimarea economistilor pentru un avans anual al PIB-ului de 4,5%.

Astazi, Institutul National de Statistica (INS) a comunicat rezultatele anchetei de conjunctura efectuata in randul managerilor din industria prelucratoare, constructii, comertul cu amanuntul si servicii, in luna iulie, se arata intr-un raport al economistilor Bancii Transilvania (BT), in care se mai precizeaza urmatoarele:

Datele INS exprima o crestere a economiei in trimestrul III (iulie-septembrie), notandu-se dinamica constructiilor si a comertului, ramuri ciclice ale economiei, influentate de factori sezonieri (vara climatul meteorologic este favorabil pentru constructii, iar concediile de vara antreneaza turismul si comertul).

Datele comunicate astazi de INS confirma scenariul macroeconomic central BT, conform caruia economia interna ar putea accelera de la 2.8% an/an in 2014 la 4.6% an/an in 2015. In acest scenariu investitiile productive se vor relansa (dinamica anuala de 5.8%), cu efect de antrenare in economie. Totodata, consumul privat, principala componenta a PIB, ar urma sa creasca cu 4.5% an/an.

Conform sondajelor efectuate de INS, managerii din industria prelucratoare previzioneaza o crestere moderata a productiei (sold conjunctural de +6%), intr-un context de stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural de +2%), dar si a preturilor (sold conjunctural de +1%). Cele mai active ramuri ale industriei ar urma sa fie fabricarea hartiei (sold conjunctural de +31%) si fabricarea bauturilor (sold conjunctural de +32%).

Pentru sectorul de constructii managerii se asteapta la cresterea moderata a productiei si a comenzilor (solduri conjuncturale de +12%, respectiv +10%), intr-un context de stabilitate a preturilor si a numarului de angajati (solduri conjuncturale de +2%, respectiv +5%).

Comertul cu amanuntul ar urma sa fie ramura cea mai dinamica a economiei in trimestrul III. Managerii din aceasta ramura previzioneaza o crestere a activitatii economice si a comenzilor (solduri conjuncturale de +34%, respectiv +32%), o majorare moderata a numarului de salariati (sold conjunctural de +7%) si o scadere moderata a preturilor (sold conjunctural de -12%) (evolutie influentata si de reducerea TVA la alimente si servicii de alimentatie la 9%, dar si de oferta de bunuri agro-alimentare din acest sezon).

Nu in ultimul rand, managerii din sectorul de servicii se asteapta la o crestere moderata a activitatii pe termen scurt (sold conjunctural de +9%), intr-un context de stabilitate a preturilor si a numarului de angajati (solduri conjuncturale de +2%).

Comentarii

We want but could you ?
PNL leadership
Foarte bine punctat ... bate fierul cat e cald :(((

PkbM
SME
..IN FACT ...



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii