BURSA | Interviu

Listarea Fondului Proprietatea pe Bursa de Valori Bucuresti va reprezenta un moment de cotitura pentru piata de capital

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-01-03 14:16

Consortiul condus de Raiffeisen Capital & Investment s-a incadrat in termenul scurt si a depus joi 23 decembrie 2010 la BVB documentatia completa de listare a Fondului Proprietatea, anunta Raiffeisen Bank intr-un comunicat.

Solicitarea de admiterea la tranzactionare pe piata reglementata administrata de BVB a Fondului Proprietatea a trebuit realizata, conform OUG 81/2007, modificata de Legea 142/12.07.2010, in maxim 90 de zile lucratoare, de la data inregistrarii Fondului la CNVM, deci pe 23 decembrie 2010.

Consortiul condus de Raiffeisen Capital Investment a castigat licitatie pentru intermedierea listarii FP in 6 septembrie, cand ramasesera doar 74 de zile pana la termenul limita de 23 decembrie. Prospectul a fost finalizat si depus la CNVM spre aprobare in 3 decembrie 2010.

Asadar, Consoriul RCI – ING – BRD a conceput si redactat acest prospect complex de 922 de pagini in doar 59 de zile lucratoare.

Dana Mirela Ionescu, Presedinte si Director General Raiffeisen Capital Investment, a declarat: “Multora le era frica ca nu ne incadram cu Prospectul in termenul strans de 90 de zile…noi l-am scris in 59 de zile si am oferit mult mai multe informatii decat cerintele legale. Sincer, experienta noastra din IPO-urile anterioare a fost un element cheie in aceasta reusita remarcabila.”

Presedintele Raiffeisen Bank, dl Steven van Groningen, a declarat cu aceasta ocazie:
“A fost un mandat extreme de complex, nu doar din prisma timpului scurt, cat mai ales din prisma complexitatii emitentului. Aceasta reusita a fost posibila datorita calitatii echipei implicate si a experientei locale si internationale. Suntem mandri ca am putut contribui la inca un proiect important pentru piata de capital romaneasca”

“Intentia Consortiului a fost sa expunem valoarea Fondului si pentru aceasta am decis sa oferim informatii mult peste cerintele legale, in pofida termenului extrem de scurt. Prospectul este public de 2 zile si cred ca s-a putut constata complexitatea informatiilor si detaliile in care am intrat. In cele 922 de pagini investitorii pot gasi, pe langa informatii despre Fond, profilele detaliate pentru 41 de companii reprezentand 90% din NAV-ul Fondului, precum si descrierea restului de 42 de companii mai mici din portofoliu. Acest grad de detaliu intr-un timp asa de scurt nu ar fi fost posibil fara dedicatia si profesioanlismul Franklin Templeton, managerul Fondului Proprietatea, dar si ale consultantului nostru juridic Schoenherr si Asociatii” a subliniat Dana-Mirela Ionescu, directorul general al RCI.

"Cred ca listarea Fondului pe Bursa de Valori Bucuresti va reprezenta un moment de cotitura pentru piata de capital din Romania si un semnal pentru investitorii institutionali” a spus Daniel Pocorea, director general Piete de Capital, BRD-Groupe Societe Generale.

Narcisa Oprea, Partner Schoenherr si Asociatii a declarat: “Este un proiect de pionierat, un proiect cu satisfactii profesionale, un proiect care desi asteptat de cinci ani de zile s-a realizat cu eforturi in numai trei luni”

“Listarea Fondului Proprietatea are toate datele pentru a schimba fundamental piata de capital romaneasca. Nu numai ca va mari masiv free-floatul BVB, dar este probabil ca investitorii care vor investi in Fond sa investeasca si in alte companii listate, ceea ce va antrena piata romaneasca.” a spus James Daniel Stewart, vicepresedintele Raiffeisen Bank responsabil de trezorerie si piete de capital.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii