BANCI | Stirea Zilei

Libra Internet Bank ofera credite online, in premiera pe piata bancara din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-27 22:29

Libra Internet Bank este prima banca din Romania care acorda credite exclusiv online, fara a fi necesara prezenta clientului intr-o unitate bancara, dupa ce in urma cu doi ani a lansat, de asemenea in premiera, contul online.

Valoarea creditului online este plafonat la 20.000 de lei, fata de maxim 50.000 de lei in cazul unui credit de consum obtinut in conditii standard, in urma unei vizite la banca.

Perioada de creditare atat pentru creditul online cat si pentru cel standard este de maxim 5 ani.

Si dobanda practicata de banca pentru creditul online este aceeasi cu cea pentru creditul de consum standard: ROBOR 3M + 12,93% si DAE de 14,63%.

In schimb, pentru un credit online banca impune clientilor un venit minim de 1500 de lei, ca medie a ultimelor 6 luni, mai mare decat pentru un credit de consum standard.

Cum se acorda creditele online

Creditul online de la Libra Internet Bank se obtine prin intermediul serviciului de internet banking al bancii, care de asemenea se poate deschide exclusiv online.

Deschiderea de conturi bancare si acordarea de credite exclusiv online este posibila in baza Ordonantei 85/2004 privind privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta privind serviciile financiare. (vezi aici detalii)

Procedura de deschidere a unui cont online este urmatoarea: se completeaza un formular pe site-ul bancii cu datele personale, unde se incarca si poza actului de identitate, dupa care banca iti trimite prin e-mail datele contului si contractul, pe care le confirmi (semnezi) printr-un click pe un link trimis de banca. De asemenea, banca iti trimite datele de acces la serviciul de internet banking.

Ulterior, contul se activeaza prin transferul unei sume simbolice, de 1 leu (pentru un cont in lei) sau 1 euro (pentru un cont in euro), dintr-un alt cont bancar. Odata realizat transferul, contul deschis online devine activ si poate fi folosit, prin serviciul de internet banking.

Creditele online se acorda intr-un mod asemanator: clientii aplica pentru credit intr-un formular din aplicatia de internet banking, iar daca otin aprobarea, banca le trimite contractul, pe care-l semneaza in aceeasi aplicatie de internet banking.

Prin lansarea acestor servicii financiare online, in premiera pe piata bancara romaneasca, Libra Internet Bank, o mica banca axata pe servicii acordate profesiilor liberale si micilor intreprinzatori, se dovedeste cea mai inovatoare banca romaneasca in mediul online.

Taguri: tehnologii bancare  cont bancar  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii