BANCI | Profil

Libra Bank urca pe pozitia a 13-a in topul bancilor dupa active

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-15 18:03

In 2020, Libra Internet Bank a continuat sa urce in clasamentul bancilor din Romania dupa valoarea activelor, de pe locul al 15-lea, pana pe pozitia a 13-a, marcand astfel cea mai buna clasare dupa acest criteriu din istoria bancii, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

La finalul anului trecut, valoarea activelor bancii era de 7,32 miliarde lei, in crestere cu peste 12% fata de cifra inregistrata in 2019 (6,53 miliarde lei).

"In 2020, am avut cu totii de gestionat o realitate complet noua, in care intreaga lume s-a schimbat cu mare rapiditate. Din fericire, Libra Internet Bank a reusit sa se adapteze rapid, demonstrand agilitate, responsabilitate si siguranta in ape tulburi. Am ramas permanent alaturi de clientii nostri, fata de care am avut o atitudine proactiva si protectiva. Am venit cu solutii adaptate, precum restructurarea creditelor, participarea la Programul IMM Invest sau finantarile cu garantii europene de pana la 90%, in cadrul Facilitatii COSME a Fondului European de Investitii. Ne-am mentinut cresterea organica, iar soldul creditelor nete a crescut cu peste 15%, participand in acelasi timp la efortul sistemului bancar de a veni in sprijinul companiilor afectate de efectele crizei sanitare. In conditiile in care rolul bancilor este mai important ca oricand, ca parte a solutiei de revenire economica, Libra Internet Bank demonstreaza ca este 100% pregatita sa contribuie la reusita acestui demers esential pentru intreaga societate", a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Anul trecut, Libra Internet Bank a continuat sa inregistreze cresteri ale principalilor indicatori de business. Astfel, soldul creditelor nete a depasit 4,63 miliarde lei, in crestere cu peste 15% fata de valoarea inregistrata in 2019 (4,01 miliarde lei), iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, in crestere cu 13% fata de finalul lui 2019 (5,65 miliarde lei).

In acelasi timp, rata de neperformanta a ramas la un nivel sub media pietei, cu o valoare inregistrata de 2.95%, la finalul anului trecut.

De asemenea, profitul bancii a fost unul consistent, de peste 38 milioane lei, desi diminuat fata de valoarea din 2019, in contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustarile metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptarii la evenimentele neprevazute derivate din situatia pandemica.

De-a lungul unui an 2020 marcat de numeroase incertitudini, Libra Internet Bank a reusit performanta de a se afirma drept cea mai activa banca romaneasca in zona Fintech, prin cele 4 parteneriate incheiate cu jucatori globali din acest domeniu. In acelasi timp, la finalul anului trecut, banca a ocupat primul loc la categoria banci si institutii financiare, in Topul Angajatorilor realizat de platforma Undelucram.ro.

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings, este una dintre cele mai dinamice banci din Romania in ultimii ani, fiind specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor. Banca acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Taguri: banca  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

 



 

Ultimele Comentarii