BURSA | Libra Internet Bank

Libra Bank se imprumuta de pe Bursa prin obligatiuni de 4 milioane euro, la o dobanda de 5%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-04 09:39

Libra Internet Bank anunta ca a atras 4,29 milioane euro, printr-un plasament privat de obligatiuni subordonate, negarantate si denominate in euro, cu o maturitate de 10 ani, derulat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in perioada 17 – 23 martie 2020.

Banca va plati pentru resursele atrase de la Bursa o dobanda de 5% pe an, platibila semestrial.

Obligatiunile au fost listate la Bursa, in vederea tranzactionarii.
Obligatiunile au fost subscrise de 27 de investitori, dintre care 2 sunt investitori instituționali si 25 de retail (o persoană juridica si 24 de persoane fizice).

Infiintata in 1996 si operationala din 1997, Libra Internet Bank este, din 2003, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH). Banca a inregistrat una dintre cele mai mari rate de crestere organica din sistemul bancar romanesc, cu o medie anuala de +30% in ultimii 5 ani.

La jumatatea anului, banca detinea active de aproape 6,6 miliarde lei, o retea de 55 de sucursale si peste 100.000 de clienți. Banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor si acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Libra Bank este prima banca ce a oferit clientilor sai contul bancar 100% online si creditul 100% online, fara hartii si fara drumuri la banca, iar in anul 2019, Libra Internet Bank a devenit primul jucator financiar de pe piata autohtona care face export de tehnologie proprie in cadrul unui proiect internaiional de plati instant printr-o aplicatie de mesagerie. Banca are 3 centre IT de dezvoltare si, in prezent, pune la dispozitia clientilor unele dintre cele mai moderne si flexibile servicii de mobile si internet banking de pe piata romaneasca.

Libra Internet Bank a incheiat anul 2019 cu un profit net de 115,3 milioane lei (+20% vs. 2018) si active de 6,53 miliarde lei (+19,7% vs. 2018). La finalul anului trecut, Libra Internet Bank avea un protofoliu de credite in suma de peste 4 miliarde lei, dintre care cele mai mari ponderi le aveau real estate (36%) si companii (30%), urmate de profesii liberale si agribusiness, cu câte 16%, si persoane fizice (2%).

Banca avea la sfarsitul anului 2019 o cota de piata dupa active de 1,32%, ocupand pozitia a 15-a in sistemul bancar romanesc.

Emisiunea de obligatiuni Libra Internet Bank este a 11-a emisiune de obligatiuni care intra la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti in acest an. Valoarea tuturor celor 11 emisiuni de obligatiuni listate in acest an la BVB este de 2,59 miliarde lei (535 milioane euro).

In anul 2019, Bursa de Valori Bucuresti a atins un maxim istoric al numarului de emisiuni de obligatiuni listate, fiind listate 18 emisiuni de obligatiuni, cu o valoare cumulata de 4,83 miliarde lei (1 miliard euro).

Taguri: Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Home Bank  banca  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Libra Internet Bank



Libra Bank opreste sistemul informatic timp de trei zile, intre 29 noiembrie si 2 decembrie

Libra Bank anunta ca opreste sistemul informatic timp de trei zile, intre 29 noiembrie si 2 decembrie: UPGRADE informatic: 29 noiembrie – 2 decembrie Va informam ca aplicatiile noastre de mobile&internet banking si aplicatia detalii

Libra Internet Bank a continuat sa creasca sustinut in 2021 si s-a apropiat de 10 miliarde lei active

In 2021, Libra Internet Bank a continuat sa fie un finantator important al economiei romanesti, cu aproape 4 miliarde lei credite noi acordate pe parcursul anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Totodata, banca si-a extins cu o treime baza detalii

Protocolul ARB-UNEJ privind procedurile comune de comunicare electronica a popririlor asupra conturilor bancare

La nivelul ARB-UNEJ s-a incheiat "Protocolul privind procedurile comune de comunicare electronica a popririlor asupra conturilor bancare", prin care executorii judecatoresti si bancile vor transmite in format electronic, pe e-mail, documentele referitoare la executarea silita, conform unui anunt detalii

Intrebari frecvente despre cardurile Libra Bank

Intrebari frecvente despre carduri 1. Cum comand un card in cazul in care sunt o persoana fizica?
2. Ce card mi se potriveste in cazul in care sunt o persoana juridica?
3. Care sunt avantajele cardului Radio Guerrilla?
4. Care sunt avantajele cardului detalii

 



 

Ultimele Comentarii