BANCI | Interviu

Legea darii in plata determina bancherii sa se gandeasca la un cod de conduita pentru cazurile sociale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-10 14:49

Bancherii sunt dispusi la orice sacrificii numai sa scape de legea darii in plata: “Ne gandim sa elaboram un cod de conduita in care sa specificam clar ce ar trebui sa faca o banca in cazuri sociale, cand clientii nu-si mai pot plati ratele la credite”, spune Rasvan Radu, presedintele UniCredit.

Proiectul de lege privind darea in plata, precizeaza el, nu are ca efect o protectie sociala a clientilor bancilor care si-au luat credite pentru propria locuinta, dupa cum se prevede in expunerea de motive a legii, impactul principal fiind asupra celor care au facut investitii imobiliare.

De altfel, a adaugat el, pentru protectia sociala a clientilor exista alte legi care previn cazurile de abuzuri ale bancilor, precum SAL (solutionarea alternativa a litigiilor) sau legea insolventei. “Deci de ce trebuie o alta lege?”

“Nu multi dintre cei cu credite mici, luate pentru cumpararea locuintei personale, vor fi dispusi sa le paraseasca pentru a plati chirie. Pentru ca valoarea unei locuinte nu se raporteaza la pretul pietei, ca in cazul unei investitii imobilliare, are o altfel de valoare, personala. Nu spun ca nu vor fi si dintre cei care au luat casa pentru ei care vor veni sa o returneze, dar acestia vor fi foarte putini, impatul principal va fi asupra celor care au facut investitii in imobiliare, in case de vacanta, terenuri”, a spus Radu, in cadrul unei conferinte de presa.

El a precizat a UniCredit Bank a realizat o serie de simulari pentru a vedea impactul asupra portofoliului de credite al bancii in cazul in care legea s-ar adopta in forma actuala.

“Vom fi capabili fara problemme sa absorbim socurile”, a precizat el, intrucat UniCredit are un volum mai mic de credite imobiliare fata de alte banci mari, banca avand mai multe credite de consum si corporate.

Comentarii

gabi b
!
"De altfel, a adaugat el, pentru protectia sociala a clientilor exista alte legi care previn cazurile de abuzuri ale bancilor, precum SAL (solutionarea alternativa a litigiilor) sau legea insolventei"- serios???? se aplica aceste legi? sunt functionale in momentul de fata???



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii