BANCI | Interviu

Laszlo Diosi, OTP Bank: Nu stim ce afaceri vor supravietui

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-29 22:17

Băncile din România vor închide aproximativ 1.000 de unităţi până la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care, de la începutul lui 2009, au fost închise peste 100 de sucursale şi agenţii, a declarat miercuri directorul general al OTP Bank România, Laszlo Diosi.

"Nu m-ar suprinde dacă până la sfârşitul acestui an peste 1.000 de unităţi bancare ar fi închise. Cred că mult mai multe sucursale şi agenţii vor fi închise în partea a doua a anului, în condiţiile în care, în prima jumătate a anului, au fost închise peste 100 de unităţi. Este inevitabil, mai ales în cazul pieţelor mici, uitându-mă la câte au fost deschise anul trecut", a spus Diosi, citat de NewsIn.

Pe de altă parte, directorul OTP Bank estimează o îmbunătăţire a serviciilor bancare, ca efect al închiderii unor unităţi.

"Calitatea acestor servicii era foarte proastă, pentru că băncile au fost nevoite să-şi crească puternic numărul de angajaţi, fără a să aibă timp să-i pregătească în avans. Văd o îmbunătăţire a serviciilor şi a produselor după această perioadă", a apreciat Diosi.

El a menţionat că OTP Bank îşi menţine obiectivul de a obţine în acest an un câştig mai mare decât cel de 3 milioane de euro înregistrat în 2008 - primul an cu profit de la intrarea pe piaţa din România.

"Trimestrul al doilea a fost mai bun decât primul sub toate aspectele pentru OTP Bank. Am terminat procesul de raţionalizare a cheltuielilor până la finalul lui ianuarie 2009", mai spus Diosi.

"Nu ştim ce afaceri vor supravieţui"

Directorul OTP Bank România estimează că efectele crizei vor fi resimţite cel mai puternic de populaţie la sfârşitul acestui an, însă în aceeaşi perioadă va începe şi un proces de stabilizare.

"Sperăm ca la sfârşitul lui 2009 - începutul lui 2010 lucrurile să se stabilizeze. În prezent, avem resurse de creditare, însă activitatea de finanţare este riscantă", a afirmat Diosi.

"Avem acces la bani, dar trebuie să găsim unde să-i plasăm, în condiţiile în care nu ştim ce afaceri vor supravieţui. Cienţi care acum două luni erau excepţionali au început să meargă prost", a completat el.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii