Criza COVID-19 | Analiza

La sapte banci se poate deschide online un cont curent: care sunt comisioanele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-09-20 19:59

OTP Bank devine a saptea banca, dupa Banca Transilvania (BT), BCR, ING, CEC Bank, Libra Bank si Alior Bank, care permite persoanelor fizice sa-si deschida un cont curent online, fie pe site-urile acestor banci fi prin aplicatiile de mobile banking.

Tipurile de conturi care se pot deschide, precum si comisioanele, sunt, fireste, diferite.

Din tabelul comparativ pe care-l vedeti in fotografie se desprind doua tipuri principale de conturi online:

1. Conturile cu 0 comision de administrare lunar, dar conditionate de incasarea unei anumite sume de bani lunar, fie direct din salariu, fie prin depunerea banilor din alte surse.

Este si cazul contului online recent lansat de OTP Bank, cu 0 comision de administrare lunar daca se incaseaza cel putin 1.200 de lei.

Serviciile inlcuse in pachetul de cont curent sunt cardul gratuit, retrageri gratuite de numerar la bancomatele din Romania si doua lunar la bancomatele din strainatate, aplicatia de online banking si plati online gratuite, precum si alerte SMS.

Daca nu se incaseaza cei 1.200 de lei lunar, pentru aceste servicii din pachetul de cont curent trebuie achitat un comision lunar de 12 lei.

Comparativ, pachetele asemanatoare ale CEC Bank si ING impun incasari de doar 700 de lei lunar, 600 de lei la BCR si 650 la Alior Bank, cu aceleasi servicii in pachete, cu avantajul ca se pot retrage bani de la bancomatele din strainatate nelimitat, nu doar 2 lunare, ca la OTP Bank.

Trebuie mentionat ca, suplimentar incasarii veniturilor, OTP Bank si ING impun si o plata minima lunara cu cardul sau online, care nu este obligatorie la restul bancilor.

2. Conturile fara conditionarea incasarii unei sume de bani lunar, dar tot cu comision lunar 0 de admininstrare a contului si cardului.

Aici intra ofertele Bancii Transilvania (BT) si Libra Bank, ambele cu cont si card atasat gratuite. In schimb, exista comisioane de retragere a banilor de pe card la bancomatele altor banci, respectiv 0,5% plus 2,5 lei.

Pentru retragerea banilor de pe card la bancomatele proprii ale BT sau Libra, comisionul este 0.

Taguri: online banking  comisioane card  aplicatie mobile banking  ING Bank  OTP Bank  cont online  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  CEC Bank  comisioane cont bancar  banca  cont bancar  internet banking  Alior Bank  carduri de debit  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii