BANCI | Stirea Zilei

KIWI Finance anunta o crestere de 142% a volumului de credite aprobate fata de anul trecut

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-08 14:26

KIWI Finance, liderul pieţei de brokeraj bancar din România, a generat, la nivelul cererii de credit, în primele 7 luni din 2010 volume către bănci cu 56% mai mari decât perioada similară a anului trecut, respectiv 53,7 milioane eur, ceea ce reprezintă 84% din totalul volumelor generate în 2009, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Această evoluţie a cererii de credite generate, dublată de o creştere a ratei de aprobare cu 58%, a condus la o creştere a volumului de credite aprobate în primele 7 luni ale acestui an cu 142% faţă de perioada de referinţă a anului trecut şi cu 13,3% faţă de rezultatele întregului an 2009.

“ Pe o piaţă încă redusă şi sensibilă, urmarim consolidarea poziţiei KIWI Finance şi creşterea cotei de piaţă. Astfel am reuşit în 2010 să ne creştem cu 80% cota de piaţă în retailul bancar din România pe segmentul creditelor pentru populaţie. Din analizele noastre rezultă că aproape 4% din persoanele care accesează un credit apelează la serviciile KIWI Finance. Principalii indicatori din 2010 comparativ cu anul trecut sunt: creşterea solicitărilor de credit cu 56%, creşterea ratei de aprobare cu 58% şi creşterea creditului mediu cu 100%. Vom continua să îmbunătăţim calitatea serviciilor noastre şi complementaritatea portofoliului de produse împreună cu partenerii noştri şi urmărim în continuare definirea unui standard de excelenţă pe piaţa serviciilor financiare din România. După ce am câştigat cursa de viteză până în 2008 suntem acum pregătiţi să câştigăm şi maratonul.”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Referitor la structura portofoliului, se remarcă creşterea ponderii creditelor garantate cu ipotecă. Din total portofoliu, 73% reprezintă credite garantate cu ipotecă, în timp ce creditele de nevoi personale fără garanţii imobiliare reprezintă 27% din portofoliu.
În totalul creditelor cu garanţii imobiliare, 40% sunt credite de nevoi personale garantate cu ipotecă, 33% sunt credite de achiziţie şi 27% credite Prima Casă.

În ceea ce priveşte valuta de împrumut, 98% dintre clienţi au preferat euro pentru creditele garantate cu ipotecă în timp ce 57% dintre clienţii creditelor de nevoi personale au solicitat împrumuturile în moneda naţională.

KIWI Finance este lider pe piaţa de brokeraj bancar din România, fiind înfiinţată la sfârşitul anului 2003 sub numele de Gemini Capital Consult. KIWI Finance are reprezentare naţională în 14 judeţe şi Municipiul Bucureşti şi a intermediat de la înfiinţare şi pana in prezent credite in valoare de peste 500 milioane euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii