BANCI | Interviu

Johann Lurf, Volksbank: Vrem sa atragem depozite de 300 mil euro si da dam credite de 200 mil euro in urmatorul an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-12 07:47

Presedintele Volksbank, Johann Lurf, spune intr-un interviu cu Bancherul.ro ca banca urmeaza sa-si majoreze capitalul pentru a fi mai bine pregatita situatiei dificile prin care trecem. Pe de alta parte, rezultatele Volksbank Romania se inscriu pe linia asteptarilor, banca fiind intr-un proces de reducere a pierderilor.

Volksbank s-a relansat si a inceput procesul de atragere de noi clienti, cu noi produse. Lurf spune ca in urmatorul an banca vrea sa castige un numar de pana la 25.000 de noi clienti, sa atraga depozite de 300 milioane euro si sa acorde credite de 200 milioane euro.

Bancherul.ro: In ce consta noua strategie a Volksbank?

Johann Lurf: Am simplificat oferta de produse pentru a fi mai bine inteleasa de catre clienti, pentru ca acestia sa fie mai bine consiliati, clientii fiind pusi in central atentiei, intrucat cred ca acesta este acum secretul succesului oricarei banci. Pe termen mediu ne vom concentra pe vanzarea conturilor si cardurilor de salariu si a conturilor de economii, precum si pe partea de tranzactionare, astfel incat relatia clientilor cu banca sa fie mai usoara.

Care sunt obiectivele propuse pentru urmatorul an?

In decurs de un an vrem sa atragem in jur de 20-25.000 de noi clienti, pe care ni-I dorim sa ramana clienti ai Volksbank pe termen lung. In ceea ce priveste volumul de noi credite, vrem ca acesta sa se ridice pana la 200 de milioane de euro, in conditiile in care vom reusi sa atragem un volum de de pozite de aproximativ 300 de milioane de euro, astfel incat sa realizam un echilibru.

Este nevoie de o noua crestere de capital?

In vremuri incerte pe care le traversam astazi o mai buna capitalizare ofera o mai mare siguranta. Chiar daca in prezent avem o capitalizare de 12%, care este destul de buna, vrem sa majoram indicatorul de solvabilitate in urmatoarea perioada, urmand sa ajunga la aproximativ 18%. Actionarul majoritar urmeaza sa decida o noua majorare de capital, intre 100 si 200 milioane euro.

Va mentineti obiectivele pentru acest an in privinta rezultatelor financiare?

Cu siguranta ca le mentinem, insa din cauza mediului economic tot mai dificil, vom fi nevoiti sa adaptam si obiectivele pentru anul viitor. Conform standardelor IFRS, Volksbank va avea cu siguranta profit la finalul acestui an. La finalul lui august avem un profit in IFRS de 1,3 milioane euro, dar in RAS pierderea este de 9 milioane euro, ca efect al modului de calcul diferit al provizioanelor. In 2012 vrem sa avem de asemenea profit in IFRS, dar in acelasi timp sa reducem semnificativ pierderile in RAS, cu toate ca, fireste, nimeni nu va sti ce se va intampla in viitor.

Au mai avut loc discutii cu privire la vanzarea bancii?

Dupa cum am mai mentionat, procesul de vanzare a bancii se va intinde pe o perioada mai mare, de 2-5 ani, iar in ceea ce priveste vanzarea Volksbank International catre Sberbank, procesul este aproape de final.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii