BANCI | Interviu

Johan Gabriels, RBS Bank: banca este in continuare de vanzare, dar e tot mai scumpa si nu exista o oferta concreta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-19 17:56

Directorul general al RBS Romania, Johan Gabriels, a declarat astazi ca banca este in continuare de vanzare, fiind in grupul sucursalelor grupului RBS care nu prezinta importanta strategica, dar e tot mai scumpa si deocamdata nu exista o oferta concreta de preluare.

"RBS Romania se afla in continuare in grupul de sucursale ale RBS considerate a nu avea importanta strategica, deci o vanzare este oricand posibila, strategia grupului a ramas neschimbata, problema e ca inca nu avem o oferta concreta", a spus el.

"Au existat multe banci interesate sa ne preia, din momentul scoaterii la vanzare a bancii in 2009, insa nu exista deocamdata o oferta concreta. Pot spune insa ca banca devine tot mai scumpa, pe masura ce-si revine din recesiune si inregistreaza rezultate tot mai bune", a spus Gabriels.

El a precizat ca procesul de vanzare a bancii afecteaza intr-o oarecare masura activitatea acesteia, insa nu s-au inregistrat plecari masive de clienti sau pierderi. Dimpotriva, banca a anuntat obtinerea in 2010 a unui profit de 150 milioane lei conform RAS, un rezultat apreciat ca fiind foarte bun.

Presa a vehiculat recent informatia potrivit careia OTP Bank este interesata sa preia RBS Romania. De altfel, reprezentantii bancii au anuntat, in septembrie 2010, ca procesul de vinzare a bancii a fost suspendat, pentru ca nu a fost gasit un cumparator potrivit, presa speculand ca pretul oferit fiind prea mic.

"Acum, nimeni nu mai vorbeste despre vanzarea filialei din Romania si, daca avem in vedere pierderile anterioare, modestul profit realizat ne da dreptul sa spunem ca lucrurile merg bine, mai ales ca economia a mers mai prost decat ne asteptasem. Ce a fost mai greu a trecut si acum ne concentram pe promovarea relatiilor cu companiile, in special cu primele 1000 de companii din Romania", a spus Johan Gabriels in septembrie 2010.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii