BANCI | Analiza

JC Flowers grabeste cu o luna preluarea actiunilor Bancii Carpatica, printr-un plasament privat la Bursa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-08 00:24

Dupa ce fondul american de investitii JC Flowers a aprobat, saptamana trecuta, cumpararea actiunilor Bancii Comerciale Carpatica (BCC) detinute in prezent de actualul actionar principal, Ilie Carabulea, banca din Sibiu acceleaza procesul de schimbare a proprietarului.

Carpatica a anuntat BVB ca a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pentru data de 9 octombrie, avand in vedere solicitarea unui actionar cu detineri mai mari de 5% din capital, fara a-i mentiona numele, de aprobare a urmatoarelor propuneri:

- majorarea capitalului BCC in cadrul unui plasament privat prin actiuni cumparate de catre fondul american de investitii J.C. Flowers sau de catre alti investitori, la pretul de 0,1001 lei per actiune. Valoarea nominala a unei actiuni BCC este de 0,1 lei, iar valoarea unei actiuni BCC la bursa este de 0,0453 lei.

- anularea posibilitatii tranzactionarii la BVB a drepturilor de preferinta ale actionarilor BCC

- ulterior inchiderii Plasamentului privat, directorul BCC sa constate prin decizie rezultatele efective ale majorarii de capital social in functie de actiunile subscrise in cadrul perioadei de exercitare a dreptului de preferinta si de actiunile vandute in cadrul Plasamentului privat.

In cadrul AGA din iunie, actionarii BCC au decis reducerea capitalului bancii cu 204 milioane lei, la 110 milioane lei, prin anularea a peste 2 miliarde de actiuni, pentru acoperirea partiala a pierderilor cumulate ale bancii in valoare de 204 milioane lei.

In acelasi timp, s-a aprobat majorarea capitalului cu alte 110 milioane lei, dupa reducerea la 110 milioane lei, pana la 220 milioane lei, prin emisiunea unui numar de 1,1 miliarde actiuni noi cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, pretul fiind egal cu valoarea nominala.

Majorarea capitalului urma sa se realizeze prin oferirea actiunilor noi spre subscriere in cadrul dreptului de preferinta catre actionarii bancii, cu o valoare egala cu numarul actiunilor nou emise, drepturi care urmau sa fie tranzactionate la BVB.

Actiunile nou-emise ramase nesubscrise urmau sa fie anulate.

Data de inregistare a majorarii de capital a fost stabilita la 27 noiembrie 2015, iar data de 26 noiembrie ca Ex date.

Acum, directoratul BCC a propus ca noua data de inregistrare aferenta operatiunii de majorare de capital social sa fie 27 octombrie 2015, asadar cu o luna mai devreme.

Fondul american de investitii J C Flowers a aprobat preluarea pachetului de actiuni detinute de Ilie Carabulea, principalul actionar al Bancii Carpatica, tranzactia urmand a fi semnata in urmatoarele saptamani, a declarat Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din cadrul BNR, pentru Bancherul.ro.

(Carpatica a anuntat a doua zi ca solicitarea de convocare a AGEA a fost transmisa bancii de Oprea Carabulea, in calitate de mandatar al lui Ilie Carabulea, actionar detinand in mod direct 41,27% din capitalul social al Carpatica.)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii