BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: O finantare de la Uniunea Europeana n-ar strica, un imprumut de la FMI, costisitor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-09 15:46

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca un imprumut de la FMI ar fi nefolositor in actualele momente, pentru ca acest timp de imprumut reprezinta mai degraba o protectie decat un ajutor real.

Isarescu a precizat ca un împrumut al României de la Uniunea Europeană (UE) "nu ar strica" luând în considerare capacitatea României de a atrage fonduri europene, menţionând că a purtat discuţii în acest sens cu preşedintele Traian Băsescu.

"Am discutat cu preşedintele şi ştim că nu avem capacitatea de absorbţie a 6-7 miliarde euro prin fonduri europene, iar prin aceste considerente, o prefinanţare de la Uniunea Europeană nu ar strica", a spus luni guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

In privinta unui imprumut de la FMI, Isarescu a spus ca tipul de finantare acordat de aceasta institutie este de tip swap: noi dam lei, ei ne dau valuta, iar banii intra la BNR si nu la buget. "E vorba mai degraba de o protectie a rezervelor, in conditiile in care rezervele nu reprezinta o problema", a precizat Isarescu.

Fireste ca banii obtinuti pot fi folositi ulterior pentru deschiderea unor linii de finantare spre alte directii, a adaugat guvernatorul.

Varianta unui acord stand-by cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), presupune şi costuri de sute de milioane de euro, în condiţiile unui comision de neutilizare de 25%, a mai spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Varianta unui acord stand-by, această umbrelă neutilizată, cu un comision de neutilizare de 25%, presupune apariţia unor costuri suplimentare de sute de milioane de euro. Cine la acoperă?", a spus Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii