BANCI | Interviu

Isarescu: Cu o bruma de intelepciune, putem spera la o crestere economica de 5-6% in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-03 17:06

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, luni, că economia românească ar putea creşte şi cu 5-6% în 2009, dacă investiţiile vor fi dirijate spre zonele de blocaj din România, precum infrastructura sau agricultura.

"Cu o brumă de înţelepciune, sperăm chiar la o creştere economică de 5 spre 6% pentru anul următor, dacă investiţiile vor fi îndreptate spre zone cu blocaj ca infrastructura sau agricultura, care au un potenţial imens", a spus Isărescu, care a menţionat că o temperare a creşterii economice până sub potenţial "dă inflaţia jos".

Atât guvernatorul BNR, cât şi viceguvernatorul Cristian Popa au subliniat, însă, că şi scenariul unei creşteri economice de 4,5% are la fel de munte şanse ca şi cel de 5-6%, în funcţie de cum vor fi îndreptate investiţiile.

În prima parte a conferinţei de presă de luni, guvernatorul menţionase că, faţă de estimările anterioare, de 5-6% pentru creşterea economică a României din 2009, BNR nu exclude în prezent o temperare mai puternică.

"Suntem tentaţi să luăm în considerare o creştere economică la un nivel mai scăzut faţă de 5-6%, cât aveam înainte", a spus Isărescu.

În 28 octombrie, viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat că BNR estimează pentru 2009 o creştere economică a României de 4,6%, nivel semnificativ sub cel luat în calcul la elaborarea bugetului de stat, de 6%, şi sub ultima prognoză a pentru acest an, de 9,1%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creÈ™tem preÈ›urile sau marjele clienÈ›ilor existenÈ›i. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii