BANCI | Interviu

ING: Cursul de schimb valutar va urca in urmatoarele 6 luni pana la 4,65 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-10 08:15

Cursul de schimb valutar va urca în următoarele 6 luni până la 4,65 lei/euro, după o scurtă perioadă de apreciere a leului în martie, moneda naţională urmând însă să se întărească spre finalul anului, susţin analiştii ING Bank într-un raport publicat luni.

Astfel, după ce leul se va aprecia în următoarea lună până la 4,25 lei/euro, cursul va începe să urce treptat, iar, la începutul lui septembrie, moneda europeană va fi cotată la 4,65 lei/euro.

"Cursul rămâne blocat sub 4,30 lei/euro, în condiţiile în care banca centrală menţine o ofertă solidă la acest nivel. Drept urmare, tranzacţionarea a devenit relativ apatică, cu o volatilitate zilnică medie cu numai 0,23% mai ridicată decât în luna anterioară", se precizează în raport.

Fluctuaţiile leului s-ar putea menţine în jurul acestui nivel şi în perioada următoare, însă un eventual împrumut extern, de exemplu de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), ar putea coborî cursul de schimb, susţin analiştii ING.

Cu toate acestea, pe finalul lui 2009, leul va începe să recupereze din terenul pierdut, pentru ca la începutul lui martie 2010, cursul de schimb să coboare la 4,35 lei/euro, în opinia analiştilor ING Bank.

"Produsul intern brut (PIB) din ultimele trei luni din 2008 a evidenţiat o contracţie economică la nivel trimestrial şi a confirmat primele semne ale unei încetiniri brutale. În acest sens, estimăm că datele vor continua să se deterioreze, ce ar putea determina banca centrală să relaxeze piaţa monetară, în prezent tensionată, situaţie ce va permite o depreciere a leului", se mai arată în raport.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii