BANCI | Analiza

In 2011 s-au descoperit 600.000 de bancnote euro false, in scadere cu 20%. Bancnotele de 20 si 50 de euro sunt preferatele falsificatorilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-17 09:43

Numărul bancnotelor euro false confiscate în 2011 a scăzut cu 19,3% faţă de anul anterior, a anunţat luni Banca Centrală Europeană (BCE), confirmând tendinţa observată în ultimii ani, informează AFP.

În total, anul trecut au fost confiscate 606.000 de bancnote euro false, dintre care 310.000 în semestru al doilea, precizează comunicatul emis de BCE.

Numărul bancnotelor contrafăcute identificate şi retrase din circulaţie s-a aflat în scădere în anii din urmă (751.000 în 2010 şi 860.000 în 2009).

Ca şi în primul semestru din 2011, bancnotele de 20 şi de 50 de euro au fost preferate de falsificatori în a doua parte a anului. Ele au reprezentat 47,5%, respectiv 32,5% din totalul bancnotelor confiscate.

Cvasitotalitatea bancnotelor false au fost descoperite în ţările zonei euro (97,5%), 2% în state comunitare nemembre ale Uniunii monetare, iar 0,5% în afara Uniunii Europene, a mai indicat BCE.

Faţă de numărul total al bancnotelor euro aflate în circulaţie (14,4 miliarde), proporţia celor contrafăcute este foarte redusă, dă asigurări BCE, care le recomadă utilizatorilor să "pipăie, privească şi încline" bancnotele pentru a le depista pe cele false.

La sfârşitul lunii decembrie, poliţia germană (BKA) atrăgea atenţia că "recunoaşterea contrafacerilor devine tot mai dificilă" întrucât "calitatea lor s-a îmbunătăţit". Autorii lor sunt profesionişti bine organizaţi, capabili să imite aproape la perfecţie elementele de siguranţă ale bancnotelor, cum sunt filigranele sau hologramele.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii