BANCI | Interviu

Helmuth Hintringer, CFO al BCR: Vom reveni la rezultate rezonabile in primul trimestru din 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-08-28 13:14

Helmuth Hintringer, CFO si vicepresedinte executiv al BCR, spune ca banca va reveni la rezultate rezonabile in primul trimestru din 2012, dupa ce provizioanele aferente creditelor neperformante, in special la IMM-uri, vor incepe sa scada iar cererea de credite va creste, odata cu revenirea economiei.

“Vestea buna este ca am crescut fata de trimestrul anterior, insa suntem inca departe de performantele anilor precedenti”, a adaugat acesta. “Rezultatul operational si profitul BCR a crescut in trimestrul doi al acestui an fata de perioada anterioara, insa daca vom compara venitul cu cel din urma cu un an, suntem inca departe de acesta”, a spus Hintringer.

Exista o nevoie mare de credite

Hintringer a explicat ca BCR, ca si sistemul bancar, se afla intr-o situatie post-criza. Aceasta inseamna ca, pe de o parte, bancile nu au suficienta cerere pentru produse si servicii. Cu toate ca exista o nevoie semnificativa de credite, cererea inca nu se manifesta pentru ca, pe de o parte, economia inca nu si-a revenit. Pe de alta parte, exista o competitie ridicata pe piata, bancile alearga dupa clientii buni, ceea ce determina scaderea marjelor de dobanda, atat in retail cat si in corporate. De asemenea, provizioanele sunt inca ridicate.

BCR si-a mentinut sub control cheltuielile, nu le-a majorat prea mult, fiind vorba doar de efectele inflatiei si a investitiilor realizate anterior.

"Suntem foarte multumiti de calitatea portofoliului de credite"

“Rata creditelor neperformante este inca afectata de criza, insa a scazut putin in ultimul trimestru, acoperirea cu garantii a neperformantelor (53% si 126% incluzand colateralul, in IFRS) este confortabila”, a spus Hintringer.

“Calitatea portofoliuliu de credite este in crestere. Tinand cont de efectele anterioare, suntem foarte multumiti de calitatea portofoliului, cu toate ca suntem inca ingrijorati cu privire la IMM-uri, care nu reusesc sa-si revina din cauza cererii slabe de produse si servicii. De aceea, ne asteptam ca rata neperformantelor la IMM-uri sa mai creasca pana la finalul anului”, a adaugat vicepresedintele BCR.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

 



 

Ultimele Comentarii