BANCI | Analiza

Hackerul din Vaslui care fabrica „guri de bancomat” pentru furtul cardurilor prin skimming s-a cait. A inventat un dispozitiv care face orice ATM inexpugnabil! (zice el)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-05-17 17:12

Hackerul Valentin Boanta (foto), 33 de ani, care ispaseste la Vaslui o pedeapsa de 5 ani pentru ca a furnizat unui grup de crima organizata gadget-uri pentru clonarea cardurilor in ATM-urile bancare prin skimming, spune ca s-a cait si vrea sa se reabiliteze, inventand un device care face orice bancomat inexpugnabil, anunta Reuters intreaga lume, intr-un reportaj semnat de Radu Marinas.

Ca mai toti cei de teapa lui, Boanta nu recunoaste ca a comis-o cu premeditare, jurandu-se ca a fabricat dispozitivele de skimming, „guri de bancomat” in jargonul infractorilor, ca sa se distreze si fara ca macar sa intentioneze sa foloseasca vreodata  ca sa fure banii de pe carduri!

Fostul student la design industrial a avut o sclipire de inspiratie tehnica dupa ce a fost arestat in 2009. "Când am fost prins, am devenit fericit. Aceasta eliberare mi-a deschis drumul pentru a lucra de partea bună", a spus Boanta.

"Crima a fost ca un drog pentru mine. După ce am fost prins, am fost fericit ca am scapat de aceasta dependenta de adrenalina", a spus el. "Așa că am început să dezvolt soluții de securitate".

ATM-urile, veriga foarte slaba a bancilor

"Toate ATM-urile imbatranesc din punct de vedere tehnic, astfel încât sunt predispuse la vulnerabilitati, sunt veriga foarte slabă a industriei bancare," spune Boanta.

"Orice ATM poate fi penetrat printr-un atac skimming. Soluția mea de securitate, Secure Revolving System - SRS, face un ATM inexpugnabil", este citat hackerul in articolul Reuters. Solutia sa prevede introducerea cardului in fanta ATM-ului iar apoi rotirea acestuia, astfel incat sa se evite contactul bandei magnetice pe care se afla informatiile cardului cu dispozitivul tip skimmer instalat de infractori. Sistemul inapoiaza cardul utilizatorilor printr-o rotire inversa.

Privit din exterior, dispozitivul are forma unei cutii metalice trapezoidale de aproximativ 6 centimetri lungime, cu slot pentru card în mijloc.

Sistemul SRS, finanțat și dezvoltat de o firmă de tehnologie din apropiere de Bucuresti, MB Telecom, este patentat si a castigat un premiu în acest an, la Salonul International de Inventii de la Geneva. Inventatorul și societatea nu vor sa spuna cat va costa, dar precizeaza că va fi disponibil în curând.

„Boanta merita pe deplin o astfel de recunoaștere", a declarat co-inventatorul dispozitivului, care este si presedintele MB Telecom, Mircea Tudor. "El isi aduce contributia la îmbunătățirea imaginii României în străinătate și se va alatura cu siguranta echipei noastre când va fi eliberat."

Dictatorul Ceausescu ne-a facut experti in computere, iar noi ne-am transformat in hackeri  dupa ce l-am impuscat!

Autorul articolului Reuters mentioneaza, interesant, ca Romania dispune de o pepiniera bogata de experti in tehnologie, datorita, atentie! dictotorului comunist Nicoale Ceausescu, care a sprijinit cercetarea in domeniul computerelor si învățământul tehnic.

Pirateria digitala, adauga Marinas, a înflorit după răsturnarea violenta a dictaturii în 1989, pentru ca romanii nu își puteau permite produse originale, asa ca isi cumpărau in schimb copii ieftine!

Asadar dicatorul Ceausescu ne-a facut experti in tehnologie iar noi, dupa ce am scapat de el, ne-am transformat in hackeri!

Hackerii români au furat aproximativ 1 miliard de dolari din conturile americanilor în 2012, potrivit Ambasadei SUA la București, mentioneaza Reuters. Conform unui raport al Verizon, România este al doilea cel mai mare centru de hacking din lume, după China. FBI-ul a stabilit chiar un birou în România și a ajutat la specializarea politistilor in depistarea fraudelor.

Politia si DIICOT anunta destructurarea unei retele specializata in skimming


In data de 2 mai anul curent, IGPR anuntat, intr-un comunicat, destructurarea unei retele specializata in skimming.

"Cinci persoane sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au confecţionat dispozitive de tip skimming pe care intenţionau să le transporte în Franţa, în vederea exploatării. Suspecţii au fost arestaţi.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, D.G.P.M.B. - S. A. S., I.P.J. Dolj - S. A. S. şi beneficiind de suportul tehnic al D.I.P.I., au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de skimming .

Astfel, la data de 1mai a.c., au fost depistaţi în flagrant, în Bucureşti, B. M., de 34 de ani, A. F., de 34 de ambii din Bucureşti, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei doi suspecţi urmau să plece în Franţa cu autocarul, pentru a monta aparatură de skimming pe bancomate. În urma controlului bagajelor, a fost identificată şi ridicată în vederea cercetărilor aparatură de skimming, ce era disimulată în bagaje, respectiv în obiectele de îmbrăcăminte.

În continuarea activităţilor, poliţiştii au efectuat simultan şapte percheziţii domiciliare, dintre care patru pe raza municipiului Bucureşti şi trei pe raza municipiului Craiova, judeţul Dolj, la domiciliile membrilor grupului infracţional.

Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor dispozitive tip skimming, respectiv opt 'guri de bancomat', patru baghete modificate, circuite electronice, componente artizanale, minicamere video disimulate şi încărcătoare adaptate artizanal, un laptop, trei hard - disk-uri, 267CD/DVD, opt telefoane mobile,19 SIM-uri, 5 carduri cu bandă magnetic şi 4 carduri de memorie.

În fapt, s-a stabilit faptul că, în perioada februarie - mai 2013, membrii grupului au confecţionat dispozitive de tip skimming pe care intenţionau să le transporte în Franţa, în vederea exploatării.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au fost conduşi, în vederea audierii, cei doi suspecţi împreună cu alţi trei membri ai grupului infracţional organizat, respectiv O.L., de 31 de ani, din municipiul Bucureşti şi S. S., de 32 de ani şi T.A.I., de 32 de ani, ambii din municipiul Craiova, judeţul Dolj.

La data de 1.mai a.c., suspecţii au fost prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de instrumente de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate şi vânzarea, importul sau distribuirea de dispozitive, programe informatice, parole ori coduri de acces, în scopul săvârşirii de infracţiuni", se arata in comunicat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii